sarmalute in foi de vita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • umplutura pentru sarmalute in foi de vita
  • 500 ml supa de carne
  • zeama de la 1 lamaie
  • 25 g unt
  • foi de vita
  • iaurt.

Mod de preparare

Foile de vita daca sunt proaspete,se oparesc pana isi schimba culoarea;daca sunt conservate se spala in mai multe ape reci. Se fac sarmalute mici,de 2-3 cm lungime,care se invelesc in foi de vita si se impacheteaza cu grija sa nu se desfaca la fiert.Se unge o cratita cu unt,se asaza pe fundcateva foi de vita,iar deasupra,sarmalutele,dispuse in siruri circulare suprapuse.Se toarna zeama de lamaie.Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit pana se moaie atat foile cat si carnea.Se servesc cu iaurt sau smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise