autor:

Carp Elena Loredana

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
ingrediente, 700g carne de vita, 150g orez, 3 morcovi potriviti, 5 cepe, 2 oua, 1leg. patrunjel, 1 leg.marar, piper sare, foi de vita, 3 lg pasta de tomate, 200ml smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin, morcovii rasi prin razatoarea mica, orezul spalat, ouale, pasta de tomate, verdeata tocata fin, piper, sare si se amesteca pana se leaga. Pe fiecare foaie de vita se pune aproximativ 30 gr compozitie, se ruleaza si capetele se introduc in interior. Intr-o cratita se aseaza sarmalutele, se completeaza cu apa pana depaseste sarmalutele si se introduce la cuptor la foc potrivit pana fierb.
Se servesc cu smantana deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul,mararul tocat marunt ,piperul

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Si eu pun ou in compozitie,cu exceptia cand sunt de post.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Nu am pregatit sarmale cu oua in compozitie pana acum...,iar la fiert adaug bors.Sarmalele din carne de vita si carne de vitel le fierb in vin.Le servesc cu smantana si iaurt.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Mi-ati facut pofta de sarmale...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Felicitari, arata f bine, dar cum ati facut decorul pe smantana, e interesant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 iulie 2008

      Cind sunt aproape gata eu pun peste ele o cana de lapte prins si le mai las sa dea un clocot.

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 iunie 2008

      la sos se pune si 1 lingura de faina ,frecata cu bulionul, diluat cu apa,altfel sosul este foarte apos nu are consistenta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • ingrediente
  • 700g carne de vita
  • 150g orez
  • 3 morcovi potriviti
  • 5 cepe
  • 2 oua
  • 1leg. patrunjel
  • 1 leg.marar
  • piper sare
  • foi de vita
  • 3 lg pasta de tomate
  • 200ml smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Si eu pun ou in compozitie,cu exceptia cand sunt de post.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mazare cu piept de pui