Ingrediente
700 g ciuperci, 200 g orez, 5 cepe, 3 morcovi, bulion sau rosii in bulion, marar, patrunjel, delikat de legume, piper, sare
Dificultate: Medie | Timp: 2h 10 min
11 voturi
Mod de preparare
- Morcovul se da prin razatoarea mica;
- Ceapa se toaca marunt;
- Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat;
Intr-o tigaie turnam 100 ml ulei, punem ceapa tocata, morcovul ras la calit;
Dupa ce morvocul incepe sa se inmoaie, adaugam ciupercile tocate si acoperim cu un capac, le lasam la foc mic pana ce ciupercile incep sa-si lase apa, intre timp pregatim o supa facuta din apa si knorr de legume pe care o turnam peste legumele inabusite, dupa ce a dat intr-un clocot punem si orezul, sare(knorr de legume) si piper dupa gust, le mai lasam sa fiarba cca 10\';
- Se iau de pe foc si se adauga mararul si patrunjelul, tocate marunt si se lasa sa se raceasca
Dupa ce compozitia s-a racit incepem sa rulam sarmalutele in foi de vita
Pe fundul unei cratite turnam putin ulei, (sa ungem cratita), tocam putina varza alba pe care o asezam pe fundul cratitei cu 4-5 rosii in bulion tocate marunt, punem si cateva boabe de piper negru dupa care incepem sa asezam sarmalutele rulate una peste alta.
Dupa ce am terminat de impachetat, turnam peste sarmalute, o supa facuta din apa si knorr de legume pana ce acestea sant acoperite. Se dau la foc mic, cca 1h - 1.15\'.
mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Cu mamaliga si smantana...o bunatate...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010
Foarte gustoase umplute cu orez si ciuperci.Si in acelasi timp satioase pentru post.Felicitari.
mac myra (Chef de cuisine) , 07 martie 2010
Chiar daca sunt de post sunt delicioase..........
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010
Bine preparate.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010
Sunt tare gustoase...