autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita de vie

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
500g carne macinata de curcan, 100g orez, 3 fire ceapa verde, 3 fire usturoi verde, 1 legatura marar verde, Cateva fire cimbru si rozmarin verde, Cateva Frunze busuioc verde, 500ml bullion (suc de rosii), Sare, Piper, 2 oua, 30 bucati frunze, vita de vie, 1 pliculet sare de lamiae

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele de vita de vie la oparit, pentru cateva minute, aprox 5’, mai exact pana isi schimba complet culoarea din verde crud, in aramiu/maroniu. La scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca. Apa in care le-am oparit, nu se foloseste, se arunca.
Pregatim amestecul de sarmalute, din toate ingredientele de mai sus. Eu am tocat toate verdeturile cu robotul, dupa care le-am amestecat cu orezul, carnea macinata si la urma am incorporat ouale si am asezonat. Intr-o oala in care vom fierbe sarmalutele, punem cateva frunze. Umplem foile rand pe rand, le inpachetam si le asezam in picioare, una langa alta, pe patul din frunze apoi le acoperim complet formand o plapumioara, din restul de frunze. Adaugam apa pana la nivelul lor si le dam la fiert. Dupa 60’, adaugam bullionul si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul.

Servim sarmalutele calde, cu iaurt sau smantana deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Sarmalute din foi de vita de vie ,fara carne(specific arab)

Sarmalute din foi de vita de vie ,fara carne(specific arab)

Frunzele de vita,curate,se oparesc.Orezul,curat, se pune la inmuiat in apa calduta;se lasa 30 minute;dupa

20 voturi    14 comentarii
4h
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 august 2013

    Iti dau dreptate maria...asa este.

  • Fara foto

    maria , 10 august 2013

    fff bunwe

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Adelina, Ramona, Mihai, Mihaela, va multumesc mult de tot pentru aprecieri. Weekend placut !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Ce fine!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

      Delicioase si aromate,felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

      Delicioase cu carne de curcan si ierburii aromate!!! felicitãri :)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 mai 2011

      Delicate sărmăluţele în foi de viţă-de-vie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 500g carne macinata de curcan
  • 100g orez
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura marar verde
  • Cateva fire cimbru si rozmarin verde
  • Cateva Frunze busuioc verde
  • 500ml bullion (suc de rosii)
  • Sare
  • Piper
  • 2 oua
  • 30 bucati frunze
  • vita de vie
  • 1 pliculet sare de lamiae

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Iti dau dreptate maria...asa este.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Anghinare cu pancetta