autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita de vie

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
500g carne macinata de curcan, 100g orez, 3 fire ceapa verde, 3 fire usturoi verde, 1 legatura marar verde, Cateva fire cimbru si rozmarin verde, Cateva Frunze busuioc verde, 500ml bullion (suc de rosii), Sare, Piper, 2 oua, 30 bucati frunze, vita de vie, 1 pliculet sare de lamiae

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele de vita de vie la oparit, pentru cateva minute, aprox 5’, mai exact pana isi schimba complet culoarea din verde crud, in aramiu/maroniu. La scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca. Apa in care le-am oparit, nu se foloseste, se arunca.
Pregatim amestecul de sarmalute, din toate ingredientele de mai sus. Eu am tocat toate verdeturile cu robotul, dupa care le-am amestecat cu orezul, carnea macinata si la urma am incorporat ouale si am asezonat. Intr-o oala in care vom fierbe sarmalutele, punem cateva frunze. Umplem foile rand pe rand, le inpachetam si le asezam in picioare, una langa alta, pe patul din frunze apoi le acoperim complet formand o plapumioara, din restul de frunze. Adaugam apa pana la nivelul lor si le dam la fiert. Dupa 60’, adaugam bullionul si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul.

Servim sarmalutele calde, cu iaurt sau smantana deasupra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie

Sarmalute in foi de vita de vie

Se spala foile de vita si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat

10 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 august 2013

    Iti dau dreptate maria...asa este.

  • Fara foto

    maria , 10 august 2013

    fff bunwe

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Adelina, Ramona, Mihai, Mihaela, va multumesc mult de tot pentru aprecieri. Weekend placut !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Ce fine!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

      Delicioase si aromate,felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

      Delicioase cu carne de curcan si ierburii aromate!!! felicitãri :)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 31 mai 2011

      Delicate sărmăluţele în foi de viţă-de-vie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 500g carne macinata de curcan
  • 100g orez
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura marar verde
  • Cateva fire cimbru si rozmarin verde
  • Cateva Frunze busuioc verde
  • 500ml bullion (suc de rosii)
  • Sare
  • Piper
  • 2 oua
  • 30 bucati frunze
  • vita de vie
  • 1 pliculet sare de lamiae

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Iti dau dreptate maria...asa este.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu carnaciori si legume la cuptor