autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata, 1 ceapa, 2 cescute cu orez(cam 100 g)1 ou, vegeta cu gust de gaina, piper, boia, sare(daca mai e nevoie fiindca am adaugat si vegeta), 3 linguri de pasta de tomate, 2 fire de carnat afumat, 3 crengute marar, 2 crengute cimbru proaspete, o varza proaspata pana la 1 kg, cam 30 frunze de vita de vie mari.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc in apa si se si scot rapid), apoi le asezam pe o farfurie.
Pregatim comozitia de sarmale: intrun castron amestecam carnea tocata cu orezul, oul, condimentele si amestecam foarte bine.
Luam cate o frunza de vita de vie pe care asezam o lingura de compozitie si invelim carnea in frunza de vita exact ca si in frunza de varza.
Varza proaspata o taiem fasii subtiri si asezam o parte din ea pe fundul oalei in care vrem sa fierbem sarmalele. Asezam un rand de sarmale, un rand de varza pana la gata. Deasupra punem bucatele de carnat afumat, adaugam pasta de tomate, cimbrul si mararul taiate marunt, adaugam apa si fierbem la foc potrivit cam 1 ora si jumatate. Se pot servi cu smantana, mamaliga si ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea acum foarte multi

0 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie

Sarmalute in foi de vita de vie

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victor Vasiliu , 20 decembrie 2015

    De Craciun pregatesc sarmalute din carne de curcan in foi de vita dupa reteta gustos.ro!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    Foarte bune si mie imi plac sarmalute in foi de vita au un gust deosebit.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 cescute cu orez(cam 100 g)1 ou
  • vegeta cu gust de gaina
  • piper
  • boia
  • sare(daca mai e nevoie fiindca am adaugat si vegeta)
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 2 fire de carnat afumat
  • 3 crengute marar
  • 2 crengute cimbru proaspete
  • o varza proaspata pana la 1 kg
  • cam 30 frunze de vita de vie mari.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bune si mie imi plac sarmalute in foi de vita au un gust deosebit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocãnitã de vitel în vin de Porto