Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc in apa si se si scot rapid), apoi le asezam pe o farfurie.
Pregatim comozitia de sarmale: intrun castron amestecam carnea tocata cu orezul, oul, condimentele si amestecam foarte bine.
Luam cate o frunza de vita de vie pe care asezam o lingura de compozitie si invelim carnea in frunza de vita exact ca si in frunza de varza.
Varza proaspata o taiem fasii subtiri si asezam o parte din ea pe fundul oalei in care vrem sa fierbem sarmalele. Asezam un rand de sarmale, un rand de varza pana la gata. Deasupra punem bucatele de carnat afumat, adaugam pasta de tomate, cimbrul si mararul taiate marunt, adaugam apa si fierbem la foc potrivit cam 1 ora si jumatate. Se pot servi cu smantana, mamaliga si ceapa verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii