autor:

katy

» » Mancaruri cu carne

SARMALUTE IN FOI DE VITZA

Autor: katy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
1kg carne tocata, 1 ceapa, 2 oua, sare,, marar, bulion, 3 linguri de orez, frunze de vitza

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt,orezul spalat in apa rece apoi se adauga sare, piper, delikat, marar,2 oua si bulion.
Se oparesc frunzele de vitza in apa cu sare cca 2 min,pana cand acestea isi schimba culoarea,se zvanta si li se taie coditele.
Cu lingura se ia din compozitie si se aseaza pe frunza,se ruleaza frunza si se impacheteaza capetele.
Frunzele de vitza ramase se aseaza pe fundul oalei si se pun sarmalele in cerc.Se acopera cu un sos din apa,delikat,piper si bulion si se dau la fier la foc mic.
Se servesc cu mamaliguta si smantana/iaurt!
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALUTE IN FOI DE VITZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga

26 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gratin de penne cu sos

Gratin de penne cu sos

Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste

10 voturi    17 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    am mancat in facultate astfel de sarmale, nu am facut niciodata si as dori sa stiu daca cunoasteti cum se pot conserva pentru iarna frunzele de viata

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

    Foarte gustoase si eu fac.

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

    imi lasa gura apa

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      foarte bune

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Eu nu pun oua in carnea de sarmale,pentru ca intareste carnea,dar sunt anumite retete de bucatarie in care am citit ca se pun oua.'''''cate obiceie,atatea bordeie'''''

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte apetisante!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Si eu pregatesc sarmalute in foi de vita, stevie, etc.Sun foarte bune, iar ale tale arata f. bine.

    • Fara foto

      buliuta , 10 iunie 2009

      De cind se pune ou in sarmale, ce? Sint pirjoale?

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      putin cimbru si morcov cred k ar mai trebui la reteta ta, si fara delikat, natural e mai sanatos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Sarmalutele in foi de vita cu carne de porc le fierb cu putin bors,iar cele cu carne de vita sau vitel le fierb numai in vin alb.Ies delicioase.Cand umplu ardei,dovlecei,rosii si sarmalute le fierb pe toate la un loc.Fiecare isi lasa aroma si gustul ,iese o bunatate.Eu nu folosesc niciodata vegeta dau alte derivate,folosesc numai condimente naturale.Sunt sanatoase si un gust minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • sare,
  • marar
  • bulion
  • 3 linguri de orez
  • frunze de vitza

Raporteaza reteta

Retete
de katy
COVRIGI CU MAC

COVRIGI CU MAC

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul

10 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PIFTIE

PIFTIE

Piciorusele se taie,dupa cum doriti(2-4),se pune la fiert in apa cat sa le acopere 2-3 degete.

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

am mancat in facultate astfel de sarmale, nu am facut niciodata si as dori sa stiu daca cunoasteti cum se pot conserva pentru iarna frunzele de viata

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rata salbatica cu varza