autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in varza dulce

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 august 2015

Ingrediente
600 g carne tocata, 1 pahar cu orez, 1 ceasca cu apa, 2 cepe mici, 1 + jumatate varza alba, bulion, Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare.

Se spala orezul in mai multe ape.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, ceapa tocata marunt, condimentele si 1 lingura de bulion. Adaugam o ceasca de apa si amestecam bine.

Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

Frunzele de varza ramase se toaca marunt.



Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, pe deasupra mai punem un strat de varza tocata si lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa.



Cantitate obtinuta: aprox 36 de sarmalute.



Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.



Se servesc cu mamaliga calda.



Pofta Buna!



Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/sarmalute-in-varza-dulce.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in varza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute din varza dulce

Sarmalute din varza dulce

Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne. Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste

6 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul

32 voturi    13 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mioara , 31 iulie 2019

    Sunt bune si delicioase, as minca in fiecare sapatamina.

  • Fara foto

    Doru , 23 februarie 2018

    Sunt nemaipomenit de bune, in orice anotimp, atat cu varza cat si cu foi de vita,delioase.

  • Fara foto

    Anisoara , 04 decembrie 2017

    Wauu,numai cand le vad imi vine apa in gura, sunt foarte,foarte bune, bravo.

    • Fara foto

      Dora , 03 noiembrie 2017

      Foarte bune,bravooo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne tocata
  • 1 pahar cu orez
  • 1 ceasca cu apa
  • 2 cepe mici
  • 1 + jumatate varza alba
  • bulion
  • Condimente: sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Mioara

Sunt bune si delicioase, as minca in fiecare sapatamina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Chicken Fingers - (sau Piept de pui pane a la Ciobeni)