autor:

autor

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute moldovenesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg. carne de porc, 1/4 kg. carne de vita, 1/4 kg. carne de oaie sau ceafa de porc afumata, orez, ceapa, piper, suc de rosii, cimbru, marar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

114 voturi

Mod de preparare

Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici.

Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata si se da la cuptor cu focul mic, dupa ce s-a pus fie apa rece, simpla, fie combinata cu sucul de rosii si, daca mai este nevoie, cu grasime.

Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite, si, cind sint gata, se lasa 10 minute vasul fara capac. Deasupra, se pun felii subtiri de ceafa putin prajite si chiar citeva felioare de cirnaciori prajiti.
Serviti cu mamaliguta calda si cu smintina
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

Se pune apa la fiert cu sare si ceapa in care am infipt cuisoarele ;se adauga carnea de vita si se

2 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry

Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry

Mod de preparare : Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai

3 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    Nu sunt sarmale moldovenesti e cazul sa modifici titlul tetetei ...........................

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Este a treia reteta de sarmale moldovenesti si diferita de celelalte doua.Eu adaug si foaie de dafin, dar si delicat, intrucat le dau o armona foarte buna.

    • Fara foto

      simona , 17 februarie 2009

      Cele mai bune sunt sarmalutele moldovenesti in foi de vita sau de varza si mai ales dak sunt servite si cu traditionala mamaliguta, nu se compara cu nici o reteta sofisticata din lumea aceasta.

    • Fara foto

      alex , 23 decembrie 2008

      Asta parca mai suna a reteta adevarata de sarmale... Celelalte sunt cam aiurea, probabil de prin tara romaneasca de pe undeva, de unde se face si tuica slaba si asa mai departe... Chiar daca scrie ca sunt moldovenesti, nu prea sunt, pentru ca eu de acolo sunt si stiu :P!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

114 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. carne de porc
  • 1/4 kg. carne de vita
  • 1/4 kg. carne de oaie sau ceafa de porc afumata
  • orez
  • ceapa
  • piper
  • suc de rosii
  • cimbru
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mimi (Chef de cuisine)

Nu sunt sarmale moldovenesti e cazul sa modifici titlul tetetei ...........................

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Snitel cu piure