autor:

Gheorghita_Chiriac

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute si ardei umpluti ca la mama acasa

Autor: Gheorghita_Chiriac (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gheorghita_Chiriac (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Ingrediente
4 - 5 cepe mari, 1 ardei rosu ,1 ardei verde, 2 morcovi, patrunjel ,marar,oregano, 200 gr orez, 1,5 kg carne tocata ,3 sau 4 ardei mai mici ,o varza murata sau proaspata,frunze de vita de vie ,sos de tomate, sare piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt toate legumele. Se pune ceapa la calit, iar cand a devenit transparenta, adaugam ardeii si morcovul. Cand s-au calit un pic, adaugam sos de tomate 150 gr. Invartim. Dupa 4 sau 5 minute adaugam (fiecare cat doreste dupa gust ) patrunjelul, mararul, oregano, eu folosesc si un pic de cimbru. Se inlatura tigaia, lasam sa se raceasca, dupa care adaugam carnea tocata si o amestecam bine. Oparim varza daca e proaspata sau, daca e murata, o punem un pic la desarat. Scotem frunzele . Ardeilor le taiem un capacel cu tot cu codita, daca au, si scoatem semintele. Incepem a inveli sarmalutele si umplem ardeii . Pregatim o cratita de 5 sau 6 kg, asezam pe fund cotoarele de varza si asezam sarmalutele cu ardeii, punem apa pana trece de ele,deasupra inca un pic de sos de tomate, acoperim cu frunze si lasam la fiert la foc mic. Se servesc cu smantana sau cum vrea fiecare. POFTA MARE !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute si ardei umpluti ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu pancetta si mustar

Copanele de pui cu pancetta si mustar

Se curata copanelele de piele si se fac cateva inciziuni cu ajutorul unui cutit.In aceste taieturi

16 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Potaje de acelga(tocana de cardon)

Potaje de acelga(tocana de cardon)

*Frunzele de cardon se spala si se taie in lung(fisii)*cirnatul de singe si chorizul se taie rondele*ceapa

13 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    arata super bine, iar gustul trebuie sa fie pe masura...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 - 5 cepe mari
  • 1 ardei rosu ,1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • patrunjel ,marar,oregano
  • 200 gr orez
  • 1,5 kg carne tocata ,3 sau 4 ardei mai mici ,o varza murata sau proaspata,frunze de vita de vie ,sos de tomate
  • sare piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Gheorghita_Chiriac
Guiso de verdura y ternera  ( Ghiveci cu carne de vita )

Guiso de verdura y ternera ( Ghiveci cu carne de vita )

Psul1 : punem carnea taiata in tronsuri la fiert cu putina sare. Pasul 2 : folosim o cratita

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

arata super bine, iar gustul trebuie sa fie pe masura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)