autor:

Gheorghita_Chiriac

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute si ardei umpluti ca la mama acasa

Autor: Gheorghita_Chiriac (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gheorghita_Chiriac (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Ingrediente
4 - 5 cepe mari, 1 ardei rosu ,1 ardei verde, 2 morcovi, patrunjel ,marar,oregano, 200 gr orez, 1,5 kg carne tocata ,3 sau 4 ardei mai mici ,o varza murata sau proaspata,frunze de vita de vie ,sos de tomate, sare piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie marunt toate legumele. Se pune ceapa la calit, iar cand a devenit transparenta, adaugam ardeii si morcovul. Cand s-au calit un pic, adaugam sos de tomate 150 gr. Invartim. Dupa 4 sau 5 minute adaugam (fiecare cat doreste dupa gust ) patrunjelul, mararul, oregano, eu folosesc si un pic de cimbru. Se inlatura tigaia, lasam sa se raceasca, dupa care adaugam carnea tocata si o amestecam bine. Oparim varza daca e proaspata sau, daca e murata, o punem un pic la desarat. Scotem frunzele . Ardeilor le taiem un capacel cu tot cu codita, daca au, si scoatem semintele. Incepem a inveli sarmalutele si umplem ardeii . Pregatim o cratita de 5 sau 6 kg, asezam pe fund cotoarele de varza si asezam sarmalutele cu ardeii, punem apa pana trece de ele,deasupra inca un pic de sos de tomate, acoperim cu frunze si lasam la fiert la foc mic. Se servesc cu smantana sau cum vrea fiecare. POFTA MARE !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute si ardei umpluti ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de iepure cu ciuperci

Tocanita de iepure cu ciuperci

Carnea de iepure se taie cubulete mici si se prajesc in unt, dupa ce sa prajit un pic se scoapte

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui  la capac cu stoemp

Pulpe de pui la capac cu stoemp

se spala pulpele de pui si se aseaza pe un cap intors invers.Se presara sare, piper si cateii

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    arata super bine, iar gustul trebuie sa fie pe masura...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 - 5 cepe mari
  • 1 ardei rosu ,1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • patrunjel ,marar,oregano
  • 200 gr orez
  • 1,5 kg carne tocata ,3 sau 4 ardei mai mici ,o varza murata sau proaspata,frunze de vita de vie ,sos de tomate
  • sare piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Gheorghita_Chiriac
Guiso de verdura y ternera  ( Ghiveci cu carne de vita )

Guiso de verdura y ternera ( Ghiveci cu carne de vita )

Psul1 : punem carnea taiata in tronsuri la fiert cu putina sare. Pasul 2 : folosim o cratita

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

arata super bine, iar gustul trebuie sa fie pe masura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu rösti si sos de visine