Se taie marunt toate legumele. Se pune ceapa la calit, iar cand a devenit transparenta, adaugam ardeii si morcovul. Cand s-au calit un pic, adaugam sos de tomate 150 gr. Invartim. Dupa 4 sau 5 minute adaugam (fiecare cat doreste dupa gust ) patrunjelul, mararul, oregano, eu folosesc si un pic de cimbru. Se inlatura tigaia, lasam sa se raceasca, dupa care adaugam carnea tocata si o amestecam bine. Oparim varza daca e proaspata sau, daca e murata, o punem un pic la desarat. Scotem frunzele . Ardeilor le taiem un capacel cu tot cu codita, daca au, si scoatem semintele. Incepem a inveli sarmalutele si umplem ardeii . Pregatim o cratita de 5 sau 6 kg, asezam pe fund cotoarele de varza si asezam sarmalutele cu ardeii, punem apa pana trece de ele,deasupra inca un pic de sos de tomate, acoperim cu frunze si lasam la fiert la foc mic. Se servesc cu smantana sau cum vrea fiecare. POFTA MARE !!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii