autor:

carmenela

» » Mancaruri cu peste

Saute de scoici negre

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Ingrediente
ptr. 4 persoane, , - scoici negre 1 kg, in cazul in care este servit ca un antreu/aperitiv,, - sau 2 kg cind este servit ca fel unic, - usturoi 3 catei, - ulei de masline, - rosii sau conserva de rosii - eu pun 2 conserve de 400 ml. pentru 2 kg de scoici, - patrunjel proaspat tocat 2 linguri, - vin alb 1/2 pahar - facultativ, - facultativ 8 felii mari de paine prajita si frecata cu usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Scoicile proaspete trebuiesc curatate foarte bine la exterior si taiate barbile care atirna.
Pentru curatare puteti folosi o periuta de sirma sau un cutit cu care le razuiti.
Eu curat un kg in circa 15 minute.

Intr-o tigaie ft mare, la foc vioi, puneti scoicile si acoperiti cu un capac. Facultativ puteti adauga vinul alb.

Lasati circa 10 minute pina se deschid. Dati la o parte si controlati daca sunt scoici inchise.
Daca sunt le aruncati ptr. ca nu sunt bune.
Lichidul care rezulta se filtreaza prin sita ft. fina si se pune deoparte.

In alta tigaie puneti ulei si frigeti cei trei catei de usturoi, adaugati conserva de rosii, lasati citeva minute sa se incalzeasca apoi adaugati lichidul filtrat de la scoici.

Cind e aproape gata adaugati scoicile, doar partea in care se afla scoica, cealalta jumatate goala se poate arunca, astfel ocupa mai putin spatiu in tigaie.

Puneti piperul, patrunjelul si serviti in farfurii in care ati pus feliile de piine prajita.

Atentie la sare.
Lichidul de la scoici este sarat deci gustati inainte de a mai pune sare dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saute de scoici negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu rosii si vin alb

Peste la cuptor cu rosii si vin alb

Se prajeste usturoiul feliat in ulei cateva minute. Se adauga rosiile si paharul de vin, se fierbe

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Varza cu crap

Varza cu crap

Varza murata se taie fideluta,apoi se pune la calit cu ulei si boabe de piper o lasam sa se caleasca

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mire (Bucatar sef):

    am mancat asa ceva in spania si mi-au placut foarte mult. vazand reteta de aici , am trecut la treaba.mai greu cu curatatul, dar am reusit.in spania aveau adaugat si ceapa solzisori, asa ca am pus si eu. au iesin nemaipomenite. dar ma gandesc oare cu scoici fara cochilie or iesi la fel de gustoase?

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • ptr. 4 persoane
  • - scoici negre 1 kg
  • in cazul in care este servit ca un antreu/aperitiv,
  • - sau 2 kg cind este servit ca fel unic
  • - usturoi 3 catei
  • - ulei de masline
  • - rosii sau conserva de rosii - eu pun 2 conserve de 400 ml. pentru 2 kg de scoici
  • - patrunjel proaspat tocat 2 linguri
  • - vin alb 1/2 pahar - facultativ
  • - facultativ 8 felii mari de paine prajita si frecata cu usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Orata la cuptor