Saute de scoici negre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Saute de scoici negre

Ingrediente

  • ptr. 4 persoane
  • - scoici negre 1 kg, in cazul in care este servit ca un antreu/aperitiv,
  • - sau 2 kg cind este servit ca fel unic
  • - usturoi 3 catei
  • - ulei de masline
  • - rosii sau conserva de rosii - eu pun 2 conserve de 400 ml. pentru 2 kg de scoici
  • - patrunjel proaspat tocat 2 linguri
  • - vin alb 1/2 pahar - facultativ
  • - facultativ 8 felii mari de paine prajita si frecata cu usturoi

Mod de preparare

Scoicile proaspete trebuiesc curatate foarte bine la exterior si taiate barbile care atirna.

Pentru curatare puteti folosi o periuta de sirma sau un cutit cu care le razuiti.

Eu curat un kg in circa 15 minute.

Intr-o tigaie ft mare, la foc vioi, puneti scoicile si acoperiti cu un capac. Facultativ puteti adauga vinul alb.

Lasati circa 10 minute pina se deschid. Dati la o parte si controlati daca sunt scoici inchise.

Daca sunt le aruncati ptr. ca nu sunt bune.

Lichidul care rezulta se filtreaza prin sita ft. fina si se pune deoparte.

In alta tigaie puneti ulei si frigeti cei trei catei de usturoi, adaugati conserva de rosii, lasati citeva minute sa se incalzeasca apoi adaugati lichidul filtrat de la scoici.

Cind e aproape gata adaugati scoicile, doar partea in care se afla scoica, cealalta jumatate goala se poate arunca, astfel ocupa mai putin spatiu in tigaie.

Puneti piperul, patrunjelul si serviti in farfurii in care ati pus feliile de piine prajita.

Atentie la sare.

Lichidul de la scoici este sarat deci gustati inainte de a mai pune sare dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise