1. Intr-un lighenus se pune faina si drojdia care se dizolva in putina apa calduta(eu am pus 2-3 linguri de apa).
2. Adaugati oualele si amestecati bine sa devina un aluat omogen.
3. Untul se adauga lamele subtiri: normal se lasa in aluat fara a se amesteca; eu am amestecat bine-bine si tot au iesit foarte bune si pufoase. Se lasa la crescut in loc cald acoperindu-se cu un capac, sau un prosop.
4. Dupa doua ore de dospit, aluatul se mai amesteca cu lingura o data in cazul in care nu ati amestecat untul de la inceput. Se ung formele de savarina cu unt, se presara faina, si se pune aluat in forma pana la jumatate. Se mai lasa la crescut in forme inca 1 ora.
5. Cuptorul trebuie incins la 180 de grade, iar savarinele se coc cam 20-30 minute. Culoarea devine maronie, dar nu "arsa".
6. Siropul se face punand la fiert d-impreuna apa, zaharul si romul.
7. Dupa ce-au fost scoase din cuptor, savarinele se lasa sa se raceasca la temperatura suportata de mana, astfel incat sa le puteti scoate din forme. Se taie capacele,1/4 din partea de jos a savarinei, si se insiropeaza abundent.
8. Dupa 2-3 ore, timp in care s-au insiropat si s-au racit bine-bine, capacelul se orneaza frumos cu gem de aroma preferata, iar in interiorul capacelului se orneaza cu frisca- preferabil de casa, sau cel putin sa nu fie vegetala -; mie mi-au placut mai mult cu un strat bun de gem si foarte putina frisca.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii