autor:

Oana Stamate

» » Dulciuri diverse

Savarina de la ea de acasa

Autor: Oana Stamate (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana Stamate (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 250gr faina cernuta, 10 gr drojdie proaspata, 4 oua, 150gr unt, 8 gr sare(o jumatate de lingurita), 20 gr zahar, Pentru sirop: 1l apa, 250ml rom, 500gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

12 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un lighenus se pune faina si drojdia care se dizolva in putina apa calduta(eu am pus 2-3 linguri de apa).

2. Adaugati oualele si amestecati bine sa devina un aluat omogen.

3. Untul se adauga lamele subtiri: normal se lasa in aluat fara a se amesteca; eu am amestecat bine-bine si tot au iesit foarte bune si pufoase. Se lasa la crescut in loc cald acoperindu-se cu un capac, sau un prosop.

4. Dupa doua ore de dospit, aluatul se mai amesteca cu lingura o data in cazul in care nu ati amestecat untul de la inceput. Se ung formele de savarina cu unt, se presara faina, si se pune aluat in forma pana la jumatate. Se mai lasa la crescut in forme inca 1 ora.

5. Cuptorul trebuie incins la 180 de grade, iar savarinele se coc cam 20-30 minute. Culoarea devine maronie, dar nu "arsa".

6. Siropul se face punand la fiert d-impreuna apa, zaharul si romul.

7. Dupa ce-au fost scoase din cuptor, savarinele se lasa sa se raceasca la temperatura suportata de mana, astfel incat sa le puteti scoate din forme. Se taie capacele,1/4 din partea de jos a savarinei, si se insiropeaza abundent.

8. Dupa 2-3 ore, timp in care s-au insiropat si s-au racit bine-bine, capacelul se orneaza frumos cu gem de aroma preferata, iar in interiorul capacelului se orneaza cu frisca- preferabil de casa, sau cel putin sa nu fie vegetala -; mie mi-au placut mai mult cu un strat bun de gem si foarte putina frisca.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina de la ea de acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura de branza de vaci fara aluat

Prajitura de branza de vaci fara aluat

Brinza de vaci se da obligatoriu prin sita inoxidabila (devine pufoasa si nu are zgrunturi) , se

14 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Ce pofta mi sa facut de o savarina!

  • LASZLO

    LASZLO (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Vaaai!! Si eu vreau, sunt la munca si aici nu pot manca nimic de la atatea mirosuri, dar savarina asta din poza e de nedescris. Felicitarile mele sincere.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Mi-am adus aminte de copilarie cand am privit savarina ta...

Dificultate

Redusa

Timp

4h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250gr faina cernuta
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 4 oua
  • 150gr unt
  • 8 gr sare(o jumatate de lingurita)
  • 20 gr zahar
  • Pentru sirop: 1l apa
  • 250ml rom
  • 500gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Oana Stamate
Painea de Casa a Bunicii

Painea de Casa a Bunicii

1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

cristina i. (Chef de cuisine)

Ce pofta mi sa facut de o savarina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)