Savarine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 100 g jeleu
  • 20 g drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 250 g zahar
  • 2 pachetele vanilie
  • 5 g sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adaiga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, maiaua crescuta, laptele caldut.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul dospeste si se desprinde de pe degete.Se framanta circa 1 ora si este gata cand aluatul face basici.Se aseaza un servet curat deasupra vasului, se pune intr-un loc calduros si se lasa la crescut.

Aluatul se portioneaza in bucati de cca 100 g, se modeleaza mingiute si se lasa 15 minute la crescut in forme de savarine unse cu ulei. Se introduce la cuptor pentru 20 de minute.Se scoate, se raceste si se taie un capacel in partea de sus.

Jeleul se topeste si se unge capacelul savarinei.Cu siropul facut din 100 g zahar si 1 pachetel de vanilie se insiropeaza savarinele. Frisca se bate si cu ea se umplu savarinele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise