autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
300 ml frisca lichida, 250 ml lapte, 500 g faina, 5 oua, 100 g jeleu, 20 g drojdie de bere, 50 g unt, 100 ml ulei, 250 g zahar, 2 pachetele vanilie, 5 g sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adaiga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, maiaua crescuta, laptele caldut.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul dospeste si se desprinde de pe degete.Se framanta circa 1 ora si este gata cand aluatul face basici.Se aseaza un servet curat deasupra vasului, se pune intr-un loc calduros si se lasa la crescut.
Aluatul se portioneaza in bucati de cca 100 g, se modeleaza mingiute si se lasa 15 minute la crescut in forme de savarine unse cu ulei. Se introduce la cuptor pentru 20 de minute.Se scoate, se raceste si se taie un capacel in partea de sus.
Jeleul se topeste si se unge capacelul savarinei.Cu siropul facut din 100 g zahar si 1 pachetel de vanilie se insiropeaza savarinele. Frisca se bate si cu ea se umplu savarinele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

42 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 100 g jeleu
  • 20 g drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 250 g zahar
  • 2 pachetele vanilie
  • 5 g sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu branza dietetica