Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adaiga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, maiaua crescuta, laptele caldut.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul dospeste si se desprinde de pe degete.Se framanta circa 1 ora si este gata cand aluatul face basici.Se aseaza un servet curat deasupra vasului, se pune intr-un loc calduros si se lasa la crescut.
Aluatul se portioneaza in bucati de cca 100 g, se modeleaza mingiute si se lasa 15 minute la crescut in forme de savarine unse cu ulei. Se introduce la cuptor pentru 20 de minute.Se scoate, se raceste si se taie un capacel in partea de sus.
Jeleul se topeste si se unge capacelul savarinei.Cu siropul facut din 100 g zahar si 1 pachetel de vanilie se insiropeaza savarinele. Frisca se bate si cu ea se umplu savarinele.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii