autor:

silviana maftei

» » Aluaturi si Foietaje

savarine

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2008

Ingrediente
aluatul, 0,100 ml lapte, 2 oua, o,007 g drojdie de bere, o,o15 g zahar, faina cit cere aluatul,trebuie sa fie un pic mai moale decit cel de cozonac, 0,o50 ml ulei, , siropul, 0,250 ml apa, 0,250 g zahar, aroma de rom,vanilie ,lamaie., , decor, 0,500 frisca, 1 plic jeleu rosu

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

35 voturi

Mod de preparare

laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiul
se lasa la crescut pina se dubleaza ca volum
10 forme de savarine se ung cu ulei,se pune aluatul in forme in mod egal,se lasa la crescut
se face un sirop di apa si zahar si se fierbe, se aromeaza dupa bunul plac
se coc savarinele,se lasa la racit
se insiropeaza savarinele ,se lasa rece pt 1 ora

finisarea
se ung savarinele cu jeleul rosu,se taie capacelul cu un cutit bine ascutit,cu mina stinga se tine capacelul, cu mina dreapta se tine posul cu frisca la care se monteaza un sprit
se toarna cu posul cu sprit frisca pe fiecare savarina
Daca ti-a placut reteta noastra "savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini savarine

Mini savarine

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile,

82 voturi    24 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Camelia Husni de pe Gustos.ro Separam albusurile de

27 voturi    24 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine):

    Este o präjitura care este in mintea,masa si pläcerea oricarui roman. Am probat aceasta reteta si a iesit de nota zece.Toti prieteni mei au fost pläcut impresionati de aceste savarine.Merita incercata acesta reteta si nu ve-ti regreta. Sorina

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Matei Cristi , 22 martie 2014

    mm

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Sunt foarte frumoase! A mea este de criza, dar e buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Bine mai arata !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      arata minunat

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      Merge si cu dulceata daca nu avem jeleu.

    • Fara foto

      judecatorul , 14 octombrie 2008

      Poate imi explicati si cum putem umple 10 forme de savarine cu o compozitie ce nu depaseste cu mult 200g. Ca asa reiese din reteta asta explicata ca si cand cuvintele ar costa bani si povestitorl nu era sponsorizat.

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2008

      Nu este chiar atat de complicata reteta de savarine. Cred ca sambata am sa incerc si eu sa fac cateva savarine, ca, sincer, am poftit uitandu-ma la poza. Sa imi notez si eu detaliile retetei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

35 voturi

Ingrediente

  • aluatul
  • 0,100 ml lapte
  • 2 oua
  • o,007 g drojdie de bere
  • o,o15 g zahar
  • faina cit cere aluatul,trebuie sa fie un pic mai moale decit cel de cozonac
  • 0,o50 ml ulei
  • siropul
  • 0,250 ml apa
  • 0,250 g zahar
  • aroma de rom,vanilie ,lamaie.
  • decor
  • 0,500 frisca
  • 1 plic jeleu rosu

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt foarte frumoase! A mea este de criza, dar e buna.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta (melcisori ) cu mere