savarine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
savarine

Ingrediente

  • aluatul
  • 0,100 ml lapte
  • 2 oua
  • o,007 g drojdie de bere
  • o,o15 g zahar
  • faina cit cere aluatul,trebuie sa fie un pic mai moale decit cel de cozonac
  • 0,o50 ml ulei
  • siropul
  • 0,250 ml apa
  • 0,250 g zahar
  • aroma de rom,vanilie ,lamaie.
  • decor
  • 0,500 frisca
  • 1 plic jeleu rosu

Mod de preparare

laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiul

se lasa la crescut pina se dubleaza ca volum

10 forme de savarine se ung cu ulei,se pune aluatul in forme in mod egal,se lasa la crescut

se face un sirop di apa si zahar si se fierbe, se aromeaza dupa bunul plac

se coc savarinele,se lasa la racit

se insiropeaza savarinele ,se lasa rece pt 1 ora

finisarea

se ung savarinele cu jeleul rosu,se taie capacelul cu un cutit bine ascutit,cu mina stinga se tine capacelul, cu mina dreapta se tine posul cu frisca la care se monteaza un sprit

se toarna cu posul cu sprit frisca pe fiecare savarina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise