autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: Ramona Sabau (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona Sabau (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri gris fin de grau, 1 lingura faina alba, zahar pentru sirop, esenta de rom, frisca lichida (eu prefer frisca de smantana), doar in cazul in care le gasiti, paharele de copt, scobitori, hartie, lipici, creioane colorate si un copil plictisit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma.

In galbenusuri se adauga grisul si faina, pe urma albusurile se incorporeaza incet.

Eu folosesc forma pentru \"cupcakes\" pe care o tapetez cu paharele de hartie de copt.

Se coc in cuptorul incins la 160 C, pana sunt rumene deasupra. (se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca)

Se scot paharelele din tava si se lasa la racit.

Se prepara un sirop din zahar si apa la fiert (eu pun un pahar de zahar la unul de apa), in care se adauga esenta de rom la sfarsit, si se lasa si el la racit.

Se bate frisca cu zahar, si se decoreza savarinele insiropate bine.


Savarine aspectuase Decupati forme diferite (la noi era Craciunul...am facut omuleti de turta dulce) din hartie si puneti copilul sa le coloreze.
Lipiti cate doua spate in spate pe scobitori si infigeti-le in frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine cu spuma de capsuni

Savarine cu spuma de capsuni

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
Savarine

Savarine

Se ung 12 forme (eu ung 12 si pun 2 forme de briose;formele mele de savarina sint mai mici) cu unt,apoi

33 voturi    25 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Arata excelent...Sunt prajiturile mele preferate din copilarie...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Nota 10 cu felicitari! Sunt foarte aspectuoase

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri gris fin de grau
  • 1 lingura faina alba
  • zahar pentru sirop
  • esenta de rom
  • frisca lichida (eu prefer frisca de smantana)
  • doar in cazul in care le gasiti
  • paharele de copt
  • scobitori
  • hartie
  • lipici
  • creioane colorate si un copil plictisit

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona Sabau
Tocana de Legume

Tocana de Legume

Se pune in uleiul incins ceapa tocata marunt, se lasa putin la distuit si se adauga morcovul taiat

3 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata excelent...Sunt prajiturile mele preferate din copilarie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun