autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: Ramona Sabau (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona Sabau (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri gris fin de grau, 1 lingura faina alba, zahar pentru sirop, esenta de rom, frisca lichida (eu prefer frisca de smantana), doar in cazul in care le gasiti, paharele de copt, scobitori, hartie, lipici, creioane colorate si un copil plictisit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma.

In galbenusuri se adauga grisul si faina, pe urma albusurile se incorporeaza incet.

Eu folosesc forma pentru \"cupcakes\" pe care o tapetez cu paharele de hartie de copt.

Se coc in cuptorul incins la 160 C, pana sunt rumene deasupra. (se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca)

Se scot paharelele din tava si se lasa la racit.

Se prepara un sirop din zahar si apa la fiert (eu pun un pahar de zahar la unul de apa), in care se adauga esenta de rom la sfarsit, si se lasa si el la racit.

Se bate frisca cu zahar, si se decoreza savarinele insiropate bine.


Savarine aspectuase Decupati forme diferite (la noi era Craciunul...am facut omuleti de turta dulce) din hartie si puneti copilul sa le coloreze.
Lipiti cate doua spate in spate pe scobitori si infigeti-le in frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Cel mai mult a durat sa ma decid ce reteta sa aleg: cea cu aluat dospit (cu drojdie) sau cea cu pesmet.

50 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Camelia Husni de pe Gustos.ro Separam albusurile de

27 voturi    24 comentarii
45 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Arata excelent...Sunt prajiturile mele preferate din copilarie...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Nota 10 cu felicitari! Sunt foarte aspectuoase

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri gris fin de grau
  • 1 lingura faina alba
  • zahar pentru sirop
  • esenta de rom
  • frisca lichida (eu prefer frisca de smantana)
  • doar in cazul in care le gasiti
  • paharele de copt
  • scobitori
  • hartie
  • lipici
  • creioane colorate si un copil plictisit

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona Sabau
Tocana de Legume

Tocana de Legume

Se pune in uleiul incins ceapa tocata marunt, se lasa putin la distuit si se adauga morcovul taiat

3 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata excelent...Sunt prajiturile mele preferate din copilarie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
CREMA DE ZAHAR ARS
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania