autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: Ramona Sabau (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona Sabau (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri gris fin de grau, 1 lingura faina alba, zahar pentru sirop, esenta de rom, frisca lichida (eu prefer frisca de smantana), doar in cazul in care le gasiti, paharele de copt, scobitori, hartie, lipici, creioane colorate si un copil plictisit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma.

In galbenusuri se adauga grisul si faina, pe urma albusurile se incorporeaza incet.

Eu folosesc forma pentru \"cupcakes\" pe care o tapetez cu paharele de hartie de copt.

Se coc in cuptorul incins la 160 C, pana sunt rumene deasupra. (se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca)

Se scot paharelele din tava si se lasa la racit.

Se prepara un sirop din zahar si apa la fiert (eu pun un pahar de zahar la unul de apa), in care se adauga esenta de rom la sfarsit, si se lasa si el la racit.

Se bate frisca cu zahar, si se decoreza savarinele insiropate bine.


Savarine aspectuase Decupati forme diferite (la noi era Craciunul...am facut omuleti de turta dulce) din hartie si puneti copilul sa le coloreze.
Lipiti cate doua spate in spate pe scobitori si infigeti-le in frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine din aluat dospit

Savarine din aluat dospit

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca bine cu drojdia instantanee 1 minut. Se adauga ouale intregi,praful

16 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Savarine

Savarine

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si

21 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Arata excelent...Sunt prajiturile mele preferate din copilarie...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Nota 10 cu felicitari! Sunt foarte aspectuoase

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri gris fin de grau
  • 1 lingura faina alba
  • zahar pentru sirop
  • esenta de rom
  • frisca lichida (eu prefer frisca de smantana)
  • doar in cazul in care le gasiti
  • paharele de copt
  • scobitori
  • hartie
  • lipici
  • creioane colorate si un copil plictisit

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona Sabau
Tocana de Legume

Tocana de Legume

Se pune in uleiul incins ceapa tocata marunt, se lasa putin la distuit si se adauga morcovul taiat

3 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata excelent...Sunt prajiturile mele preferate din copilarie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Diplomat cu blat