Ingrediente
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri gris fin de grau, 1 lingura faina alba, zahar pentru sirop, esenta de rom, frisca lichida (eu prefer frisca de smantana), doar in cazul in care le gasiti, paharele de copt, scobitori, hartie, lipici, creioane colorate si un copil plictisit
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
In galbenusuri se adauga grisul si faina, pe urma albusurile se incorporeaza incet.
Eu folosesc forma pentru \"cupcakes\" pe care o tapetez cu paharele de hartie de copt.
Se coc in cuptorul incins la 160 C, pana sunt rumene deasupra. (se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca)
Se scot paharelele din tava si se lasa la racit.
Se prepara un sirop din zahar si apa la fiert (eu pun un pahar de zahar la unul de apa), in care se adauga esenta de rom la sfarsit, si se lasa si el la racit.
Se bate frisca cu zahar, si se decoreza savarinele insiropate bine.
Savarine aspectuase Decupati forme diferite (la noi era Craciunul...am facut omuleti de turta dulce) din hartie si puneti copilul sa le coloreze.
Lipiti cate doua spate in spate pe scobitori si infigeti-le in frisca.