autor:

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: Ramona Sabau (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona Sabau (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri gris fin de grau, 1 lingura faina alba, zahar pentru sirop, esenta de rom, frisca lichida (eu prefer frisca de smantana), doar in cazul in care le gasiti, paharele de copt, scobitori, hartie, lipici, creioane colorate si un copil plictisit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma.

In galbenusuri se adauga grisul si faina, pe urma albusurile se incorporeaza incet.

Eu folosesc forma pentru \"cupcakes\" pe care o tapetez cu paharele de hartie de copt.

Se coc in cuptorul incins la 160 C, pana sunt rumene deasupra. (se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca)

Se scot paharelele din tava si se lasa la racit.

Se prepara un sirop din zahar si apa la fiert (eu pun un pahar de zahar la unul de apa), in care se adauga esenta de rom la sfarsit, si se lasa si el la racit.

Se bate frisca cu zahar, si se decoreza savarinele insiropate bine.


Savarine aspectuase Decupati forme diferite (la noi era Craciunul...am facut omuleti de turta dulce) din hartie si puneti copilul sa le coloreze.
Lipiti cate doua spate in spate pe scobitori si infigeti-le in frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Blat Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Arata excelent...Sunt prajiturile mele preferate din copilarie...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Nota 10 cu felicitari! Sunt foarte aspectuoase

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri gris fin de grau
  • 1 lingura faina alba
  • zahar pentru sirop
  • esenta de rom
  • frisca lichida (eu prefer frisca de smantana)
  • doar in cazul in care le gasiti
  • paharele de copt
  • scobitori
  • hartie
  • lipici
  • creioane colorate si un copil plictisit

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona Sabau
Tocana de Legume

Tocana de Legume

Se pune in uleiul incins ceapa tocata marunt, se lasa putin la distuit si se adauga morcovul taiat

3 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata excelent...Sunt prajiturile mele preferate din copilarie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita