autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Savarine

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
Pt blat: 5 oua, 130 gr zahar, 5 lg faina, 100g pesmet+ pentru tapat formele, praf de copt, sare, coaja de lamaie, 2 lg apa, 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de.rom, 5 lg ulei,aprox 80 g unt pt unsul formelor., Pt ornat: 500 ml frisca, gem de capsuni sau de care ddoriti, Pt sirop: 280 gr zahar, 300 ml apa, o sticluta esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

42 voturi

Mod de preparare

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi adaugi praf de copt, coaja de lamaie, pesmetul si sare. Bati apoi albusurile cu 2 lg apa(apa se pune ininte de a le bate). Adaugi zaharul ramas. Apoi pui faina si amesteci cu linura de lemn. Adaugi si compozitia cu galbenusuri si amesteci cu mixerul dupa care cu lingura de lemn.

Formele se ung cu unt si se tapeaza cu pesmet.

Torni in forme compozitia. Le bagi la cuptorul incalzit si le tii aprox 20 min(atat a fost nevoie la mn).

Se scot din forma dupa ce au stat 5 min.

Intre timp se pune siropul la fiert. Pui zaharul in apa cu rom si lasi sa de aun clocot si apoi opresti si lasi la racit.

Tai savarinele 1/3 din ele(ii faci un capacel).

Se bate frisca. Dak vrei sa fie mai tare poti sa adaugi si intaritor de frisca..

Insiropezi bine savarinele(amandoua partile) le umpli cu frisca si le ornezi: frisc, gem, frisca(asa am facut eu).

Ies aproximativ 15 savarine.

Pofta buna!

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine cu frisca

Savarine cu frisca

Dizolvam drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut si il lasam deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Savarine cu spuma de capsuni

Savarine cu spuma de capsuni

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Am facut si eu dupa reteta ta dar nu stiu ce s-a intamplat ca nu a crescut deloc blatul... poate am gresit eu cu ceva, la tine in poza arata bine la mine aratau groznic :( dar o sa mai incerc poate reusesc...

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine):

    Da, am pregetatit !, o singura deosebire, pentru sirop eu am folosit 200 g miere de albine in loc de zahar. Cred, eu, a crescut calitatea , nu ?

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zagrean Antoaneta Georgeta , 02 mai 2014

    :))

  • Fara foto

    Mikaela Fota , 11 aprilie 2014

    me encanta

  • Fara foto

    Law Law , 13 iulie 2013

    mai transcrie o data ;).

    • Fara foto

      Law Law , 13 iulie 2013

      e cam aiurea reteta....poiii de exemplu...cat praf de copt....cat zahar la sirop...... si multe ;).

    • Fara foto

      Emil Chiorean , 29 iunie 2013

      Trebuie sa fie foarte delicioase.

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Cele 5 linguri de ulei se pun in compozitie inainte de a pune faina.

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Cele 5 lng de ulei unde le punem?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      Foarte foarte reusite!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2010

      Excelente Monica,felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      O bunatate !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Prajitura copilariei mele....foarte buna!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Hmmmm....ce bunatate ! O prajitura pe care nu o poti refuza niciodata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Savarine, absolut delicioase, autentice, asa cum le stiu eu din copilarie. Am preparat si eu din cozonac ramas, o savarina readaptata la conditii de criza, varianta neagra.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Am salvat reteta in retetele mele preferate !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Mierea este buna, dar am aflat de curand ca devine periculoasa daca este incalzita. Sa o folosim rece.

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Da a crescut calitatea deoarece e natural....mierea e mai buna cu siguranta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoase!

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      delicioase.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Mmmm, imi lasa gura apa

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      moni arata splendit prajitura ai votul meu

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Apetisante rau savarinele tale! Felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Waw ce bine arata.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Foarte aspectoase!FELICITARI!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Un deliciu si arata tare bine...Savarinele sunt preferatele mele din copilarie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

42 voturi

Ingrediente

  • Pt blat: 5 oua
  • 130 gr zahar
  • 5 lg faina
  • 100g pesmet+ pentru tapat formele
  • praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 2 lg apa
  • 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de.rom
  • 5 lg ulei,aprox 80 g unt pt unsul formelor.
  • Pt ornat: 500 ml frisca
  • gem de capsuni sau de care ddoriti
  • Pt sirop: 280 gr zahar
  • 300 ml apa
  • o sticluta esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

49 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Monica (Chef de cuisine)

Cele 5 linguri de ulei se pun in compozitie inainte de a pune faina.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mini tarte de portocalã (Tarteletes de laranja)