Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi adaugi praf de copt, coaja de lamaie, pesmetul si sare. Bati apoi albusurile cu 2 lg apa(apa se pune ininte de a le bate). Adaugi zaharul ramas. Apoi pui faina si amesteci cu linura de lemn. Adaugi si compozitia cu galbenusuri si amesteci cu mixerul dupa care cu lingura de lemn.
Formele se ung cu unt si se tapeaza cu pesmet.
Torni in forme compozitia. Le bagi la cuptorul incalzit si le tii aprox 20 min(atat a fost nevoie la mn).
Se scot din forma dupa ce au stat 5 min.
Intre timp se pune siropul la fiert. Pui zaharul in apa cu rom si lasi sa de aun clocot si apoi opresti si lasi la racit.
Tai savarinele 1/3 din ele(ii faci un capacel).
Se bate frisca. Dak vrei sa fie mai tare poti sa adaugi si intaritor de frisca..
Insiropezi bine savarinele(amandoua partile) le umpli cu frisca si le ornezi: frisc, gem, frisca(asa am facut eu).
Ies aproximativ 15 savarine.
Pofta buna!
Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii