Savarine cu frisca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Savarine cu frisca

Ingrediente

  • Ingrediente aluat : 2 oua
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 5 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Pentru sirop : 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g zahar vanilinat
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Dizolvam drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut si il lasam deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un bol, adaugam ouale intregi, maiaua, uleiul si le omogenizam. Adaugam un praf de sare si amestecam cu o lingura de lemn dupa care lasam aluatul la dospit 30 de minute.

In acest timp pregatim formele pe care le ungem cu ulei si le tapetam cu faina. Umplem formele de savarine cu aluat 3/4 si le mai lasam la dospit 25 de minute, dupa care le coacem cca 35 de minute, pana sunt rumenite.

Punem la fiert 350 ml de lapte cu zaharul si lasam sa dea 2-3 clocote pana s-a topit zaharul, moment in care adaugam esenta de rom. Frisca o batem si o tinem la frigider.

Cand s-au racit savarinele, le " imbaiem " in siropul rece, le taiem un capacel si le umplem cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor