autor:

Mimmi

» » Dulciuri diverse

Savarine cu frisca

Autor: Mimmi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimmi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente aluat : 2 oua, 250 g faina, 150 ml lapte, 5 g drojdie, 1 lingura zahar, un praf de sare, 30 ml ulei, Pentru sirop : 350 ml lapte, 100 g zahar, 50 g zahar vanilinat, 200 ml frisca lichida, 1 esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Dizolvam drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut si il lasam deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un bol, adaugam ouale intregi, maiaua, uleiul si le omogenizam. Adaugam un praf de sare si amestecam cu o lingura de lemn dupa care lasam aluatul la dospit 30 de minute.
In acest timp pregatim formele pe care le ungem cu ulei si le tapetam cu faina. Umplem formele de savarine cu aluat 3/4 si le mai lasam la dospit 25 de minute, dupa care le coacem cca 35 de minute, pana sunt rumenite.
Punem la fiert 350 ml de lapte cu zaharul si lasam sa dea 2-3 clocote pana s-a topit zaharul, moment in care adaugam esenta de rom. Frisca o batem si o tinem la frigider.
Cand s-au racit savarinele, le " imbaiem " in siropul rece, le taiem un capacel si le umplem cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca sau stafide

Cozonac cu nuca sau stafide

Se face o maia din drojdie, faina si lapte. Dupa ce a dospit putin se pune in mijlocul fainii. Se

11 voturi    12 comentarii
7h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, cu blat

Crema de zahar ars, cu blat

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de

44 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente aluat : 2 oua
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 5 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Pentru sirop : 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g zahar vanilinat
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Mimmi
Inghetata de kiwi

Inghetata de kiwi

Curatam kiwi de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete. Punem kiwi intr-o oala adanca,adaugam dulceata

2 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
File de peste cu spanac

File de peste cu spanac

Condimentam pestele cu sare si piper si il dam prin pesmet. Prajim pe ambele parti in putin ulei

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Inghetata Cerisa

Inghetata Cerisa

Mixam oul cu zaharul,cand devine spumos se adauga laptele,amidonul si se mai mixeaza putin. Se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
COZONAC ARDELENESC - ENY -