autor:

anuta

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Savarine cu spuma de coacaze

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Ingrediente
Pentru cca. 10 buc:, 100 g amidon din porumb, 160 g faina , 200 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar, 1 ou, 30 g drojdie proaspata, 30 ml ulei, , sirop:, 400 ml apa, 2 cescute de zahar, 1 esenta din rom, , spuma de cocaze:, 200 ml frisca lichida, 2 linguri smantana, 1 lingura dulceata de coacaze

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul, pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina cu amidonul, apoi se incorporeaza in amestec, alternand cu laptele caldut. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca, pana isi dubleaza volumul. Se ung formele de savarine cu ulei, apoi se pune din aluatul crescut, lasand gol de un deget in forma. Se da primele 5 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi se lasa cca 20 minute, la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.



Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom.



Se prepara spuma, mixand frisca lichida, pana capata consistenta, apoi adaugam smantana si la urma,dulceata.



Se insiropeaza savarinele coapte si racite, se taie capacelul in partea de sus, apoi, cu ajutorul unui pos, se umplu cu spuma de coacaze. Se servesc dupa ce stau o ora la rece.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu spuma de coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Marinare rapida cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Marinare rapida cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Taiem ceapa pe jumatate, morcovii fasii si le punem la fiert in apa cu 200 ml vin si condimente.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Bors de miel

Bors de miel

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru cca. 10 buc:
  • 100 g amidon din porumb
  • 160 g faina 
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 2 cescute de zahar
  • 1 esenta din rom
  • spuma de cocaze:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura dulceata de coacaze

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Preparare: taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare.

11 voturi    13 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Rață la cuptor