autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: anca popa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca popa (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2008

Ingrediente
Aluatul: 6oua, 120 g zahar, 15 ml rom, 30 g faina, 100 g pesmet, Siropul: 300 g zahar, 400 ml apa, 100 ml rom. Pentru ornat:1/2 kg frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile, se bat 4-5 ori, ca sa se amestece putin apoi se pune pesmetul cu faina amestecandu-se de 9-10 ori sa nu se lase albusul. Compozitia se pune in toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 min si nu se deschide cuptorul 20 min. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra.
Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pana cand se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga romul. Fiecarei savarinei se taie cate un capac 1/3 din ea, savarinele si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se pune capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Cel mai mult a durat sa ma decid ce reteta sa aleg: cea cu aluat dospit (cu drojdie) sau cea cu pesmet.

50 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

42 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 6oua
  • 120 g zahar
  • 15 ml rom
  • 30 g faina
  • 100 g pesmet
  • Siropul: 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • 100 ml rom. Pentru ornat:1/2 kg frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu branza cu glazura de ciocolata