autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Savarine

Autor: anca popa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca popa (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2008

Ingrediente
Aluatul: 6oua, 120 g zahar, 15 ml rom, 30 g faina, 100 g pesmet, Siropul: 300 g zahar, 400 ml apa, 100 ml rom. Pentru ornat:1/2 kg frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile, se bat 4-5 ori, ca sa se amestece putin apoi se pune pesmetul cu faina amestecandu-se de 9-10 ori sa nu se lase albusul. Compozitia se pune in toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 min si nu se deschide cuptorul 20 min. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra.
Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pana cand se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga romul. Fiecarei savarinei se taie cate un capac 1/3 din ea, savarinele si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se pune capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Savarine

Savarine

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si

21 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 6oua
  • 120 g zahar
  • 15 ml rom
  • 30 g faina
  • 100 g pesmet
  • Siropul: 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • 100 ml rom. Pentru ornat:1/2 kg frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
panna cotta cu menta si sos de ciocolata