Aluatul:
se framanta un aluat din faina,nuci,zahar pudra,unt,ou,sare si praf de copt.Se da la rece pt 30 min.
Umplutura:
Se da la fiert macul cu frisca,zaharul 70gr si coaja de lamaie.Se lasa se se raceasca.
Se decojesc merele se taie felii si se amesteca impreuna cu restul de zahar sucul de lamaie,esenta de rom si scortisoara.Pe o planseta tapetata cu faina se intinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat si se
aseaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina.Marginile foii se ridica cca 3 cm inaltime.Compozitia de mac se aseaza pe blat,se niveleaza si se acopera cu felii de mar.
Se intinde o foaie din restul de aluat si se acopera merele.aluatul se inteapa cu furculita in mai multe locuri.
Prajitura se coace 50 min.Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii