Aluatul:
se framanta un aluat din faina,nuci,zahar pudra,unt,ou,sare si praf de copt.Se da la rece pt 30 min.
Umplutura:
Se da la fiert macul cu frisca,zaharul 70gr si coaja de lamaie.Se lasa se se raceasca.
Se decojesc merele se taie felii si se amesteca impreuna cu restul de zahar sucul de lamaie,esenta de rom si scortisoara.Pe o planseta tapetata cu faina se intinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat si se
aseaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina.Marginile foii se ridica cca 3 cm inaltime.Compozitia de mac se aseaza pe blat,se niveleaza si se acopera cu felii de mar.
Se intinde o foaie din restul de aluat si se acopera merele.aluatul se inteapa cu furculita in mai multe locuri.
Prajitura se coace 50 min.Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii