autor:

Oana D.

» » Fripturi

Scalopina cu sos de lamaie

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru fiecare portie considerati 100-150 g piept de pui, garnitura de cartofi prajiti sau legume diverse fierte, zeama de la o jumatate de lamaie, verdeata pentru decor, sare, arome.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea pentru scalopina se taie felii subtiri, se bate cu batatorul pana se subtiaza cat de mult posibil, se da sare si piper sau orice alte arome preferati la pui.
Se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei si dupa ce se rumeneste foarte putin pe o parte, se adauga zeama de lamaie, in asa fel incat carnea sa se inmoaie foarte bine.
Cand este gata se scoate pe farfurie impreuna cu sosul. Se serveste cu garnitura de legume fierte sau cartofi prajiti si cu salata de morcov ras cu maioneza.
Se orneaza cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scalopina cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Pregatirea migdalelor pentru mancaruri arabe

Pregatirea migdalelor pentru mancaruri arabe

Migdalele, astfel pregatite, se folosesc mult in tarile arabe. Se iau migdale, cite e nevoie. Se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

    Mmmmmmmmmmmmmmm ce delicioase si apetisante!*****

  • Oana D.

    Oana D. (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Incercati-o mai intai de la un restaurant. Eu de acolo o cunosc, este felul principal de mancare pe care il comand aproape intotdeauna cand merg la un anumit restaurant si nu pare deloc o mancare dietetica :) Este specialitate italiana, desigur.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Buna idee. E o mancare usoara, dietetica.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru fiecare portie considerati 100-150 g piept de pui
  • garnitura de cartofi prajiti sau legume diverse fierte
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • verdeata pentru decor
  • sare
  • arome.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmmm ce delicioase si apetisante!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de curcan cu vin la tava