autor:

vera

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Scaloppine cu smantana

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Ingrediente
-4 felii de carne de porc, -2 cubulete de unt, -1 catel de usturoi, -100g smantana, -1\2 pahar vin alb, -sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie de teflon se pun cubuletele de unt si usturoiul intreg;
Feliile de carne se bat bine,se tavalesc prin faina,se pun in tigaia cu untul incins,se calesc bine pe ambele parti la foc moderat;
Carnea se stinge cu vinul alb,se intorc pe o parte si alta,pana la evaporarea vinului;
Smantana se amesteca cu 2-3 linguri apa(supa),se toarna peste carne,se mai amesteca impreuna cam 5 minute,dupa care se sareaza,pipereaza si se pot servii alaturi de o garnitura de cartofi nature; pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scaloppine cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Se spala bucatile de piept de pui, se sterg de apa , se taie in felii de snitele se pudreaza cu sare

9 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe in foietaj

Pulpe in foietaj

Asezi o bucata de cabanos in locul osului pulpei, prinzi cu o scobitoare, treci printr-un sos obtinut

43 voturi    21 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magda Costica , 08 noiembrie 2014

    buone

  • Fara foto

    gargaritza_1 (Bucatar) , 16 octombrie 2009

    salutare,sunt in italia de 10 ani si lucrand ca ajutor de bucatar de 2 ani,am avut ocazia sa incerc retetele originale ca la italia!!!se vede ca romanul adora usturoiul....nici vorba de usturoi la scaloppine,insa un pahar de vin alb neaparat sec e binevenit,mai ales rosmarinul,si nici vorba sa faci escalop cu smantana fara sa adaugi ciuperci champignon

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Michael,este o greseala de ortografie,sunt 1 sau 2 pahare vin maxim,imagineaza-ti cum ar fii 12 pahare de vin;si da, vine ft gustos cu carne de vita!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Cred ca e groyav de buna

    • Fara foto

      vera , 31 iulie 2009

      Michael,sunt1 sau 2 pahare vin,cer scuze,nu sunt 12 pahare,greseala de tipar,ma bucur ca ai incercat reteta mea de ''escalop'',noua ne face rau usturoiul tocat,asa ca il pun intreg:)

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Am facut si eu dar am pus numai o jumatate de pahar, cca. 100 ml de vin alb, sec si ieftin, la 4 felii de carne. 12 pahare e cam exagerat. Odata cu vinul pun la fiert si cateva frunzulite de salvie. Am facut si cu carne de vitel iar usturoiul il tai feliute cat mai subtiri si le fierb in sosul de smantana (200 g) in care pun si o jumatate de lingurita de mustar si o lingura de sos de soia, sa fie mai picant. Noua ne place cu mai mult sos. Putem servi escalopurile nu numai cu cartofi natur ci si cu garnitura de orez, paste marunte sau cus-cus.

    • Fara foto

      n , 28 iulie 2009

      Interesanta reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Arata foarte bine!

    • Fara foto

      valentina ionita , 28 iulie 2009

      Arata foarte bine si cred ca e si foarte delicios

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Trebuie incercatat, dupa cum ati expus reteta cred ca este un deliciu.Felicitari.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      In vocabularul limbii romane s-a impus varianta "escalop", imprumutata din limba franceza "escalope", nu varianta din limba italiana "scaloppina".

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -4 felii de carne de porc
  • -2 cubulete de unt
  • -1 catel de usturoi
  • -100g smantana
  • -1\2 pahar vin alb
  • -sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

gargaritza_1 (Bucatar)

salutare,sunt in italia de 10 ani si lucrand ca ajutor de bucatar de 2 ani,am avut ocazia sa incerc retetele originale ca la italia!!!se vede ca romanul adora usturoiul....nici vorba de usturoi la scaloppine,insa un pahar de vin alb neaparat sec e binevenit,mai ales rosmarinul,si nici vorba sa faci escalop cu smantana fara sa adaugi ciuperci champignon

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tuslama