autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

SCALOPPINI DE PORC CU LEGUME

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII:, - muschi de porc (cotlet dezosat ) - 0.700 kg, - ulei masline - 0.100 L, - sare, piper, - oregano - 0.001 kg, - boia dulce - 0.001 kg, - cimbru - 0.001 kg, - cartofi - 0.600 kg, - porumb conserva ( congelat ) - 0.200 kg, - morcovi congelati - 0.200 kg, - lamaie - 0.100 kg, patrunjel - 0.020 kg, - unt - 0.050 kg

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Muschiul de porc se transeaza, cate 3 transe la o portie, se bate un pic cu ciocanul de snitele, se marineaza cu ulei masline, boia, oregano, sare, cimbru si piper si se prajeste in tigaie pe o parte si pe alta, pana ce capata o culoare aurie ( se poate da si prin faina, si apoi se prajeste ).
Cartofii se taie sub forma de butoiase ( cocoti ) si se fierb de consistenta cartofilor natur.
Morcovii si porumbul se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute, dupa care se scot si se aromeaza cu sare, oregano si unt topit.
Transele de carne se aranjeaza pe farfurie sub forma de evantai, se decoreaza cu rondele de lamaie, iar legumele se pun de jur-imprejurul carnii.Se decoreaza cu patrunjel tocat.
Se poate servi cu un sos de smantana cu ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "SCALOPPINI DE PORC CU LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii

  • Mihaela Danciu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Si noi facem scalopine!, punem si cate o lingura de mazare foarte fina, din conserva, langa morcovi. La fiecare farfurie mai adaugam 2-3 ciupercute si cate 1-2 masline mari, toate fierte impreuna cu mazarea, morcovii si porumbul. Facem un sos subtire din smantana, oregano, boia dulce si sare cu care stropim deasupra si ornam apoi mancareaa cu frunzulite de patrunjel.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Arata foarte bine...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - muschi de porc (cotlet dezosat ) - 0.700 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare
  • piper
  • - oregano - 0.001 kg
  • - boia dulce - 0.001 kg
  • - cimbru - 0.001 kg
  • - cartofi - 0.600 kg
  • - porumb conserva ( congelat ) - 0.200 kg
  • - morcovi congelati - 0.200 kg
  • - lamaie - 0.100 kg
  • patrunjel - 0.020 kg
  • - unt - 0.050 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

Mihaela Danciu (Chef de cuisine)

Si noi facem scalopine!, punem si cate o lingura de mazare foarte fina, din conserva, langa morcovi. La fiecare farfurie mai adaugam 2-3 ciupercute si cate 1-2 masline mari, toate fierte impreuna cu mazarea, morcovii si porumbul. Facem un sos subtire din smantana, oregano, boia dulce si sare cu care stropim deasupra si ornam apoi mancareaa cu frunzulite de patrunjel.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!