autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

SCALOPPINI DE PORC CU LEGUME

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII:, - muschi de porc (cotlet dezosat ) - 0.700 kg, - ulei masline - 0.100 L, - sare, piper, - oregano - 0.001 kg, - boia dulce - 0.001 kg, - cimbru - 0.001 kg, - cartofi - 0.600 kg, - porumb conserva ( congelat ) - 0.200 kg, - morcovi congelati - 0.200 kg, - lamaie - 0.100 kg, patrunjel - 0.020 kg, - unt - 0.050 kg

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Muschiul de porc se transeaza, cate 3 transe la o portie, se bate un pic cu ciocanul de snitele, se marineaza cu ulei masline, boia, oregano, sare, cimbru si piper si se prajeste in tigaie pe o parte si pe alta, pana ce capata o culoare aurie ( se poate da si prin faina, si apoi se prajeste ).
Cartofii se taie sub forma de butoiase ( cocoti ) si se fierb de consistenta cartofilor natur.
Morcovii si porumbul se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute, dupa care se scot si se aromeaza cu sare, oregano si unt topit.
Transele de carne se aranjeaza pe farfurie sub forma de evantai, se decoreaza cu rondele de lamaie, iar legumele se pun de jur-imprejurul carnii.Se decoreaza cu patrunjel tocat.
Se poate servi cu un sos de smantana cu ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "SCALOPPINI DE PORC CU LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Bucata de carne se condimenteaza cu sare si piper macinat.Se prajeste pe tigaia grill pentru a forma

18 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui in vin fiert à la Delad

Pui in vin fiert à la Delad

se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Danciu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Si noi facem scalopine!, punem si cate o lingura de mazare foarte fina, din conserva, langa morcovi. La fiecare farfurie mai adaugam 2-3 ciupercute si cate 1-2 masline mari, toate fierte impreuna cu mazarea, morcovii si porumbul. Facem un sos subtire din smantana, oregano, boia dulce si sare cu care stropim deasupra si ornam apoi mancareaa cu frunzulite de patrunjel.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Arata foarte bine...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - muschi de porc (cotlet dezosat ) - 0.700 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare
  • piper
  • - oregano - 0.001 kg
  • - boia dulce - 0.001 kg
  • - cimbru - 0.001 kg
  • - cartofi - 0.600 kg
  • - porumb conserva ( congelat ) - 0.200 kg
  • - morcovi congelati - 0.200 kg
  • - lamaie - 0.100 kg
  • patrunjel - 0.020 kg
  • - unt - 0.050 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

Mihaela Danciu (Chef de cuisine)

Si noi facem scalopine!, punem si cate o lingura de mazare foarte fina, din conserva, langa morcovi. La fiecare farfurie mai adaugam 2-3 ciupercute si cate 1-2 masline mari, toate fierte impreuna cu mazarea, morcovii si porumbul. Facem un sos subtire din smantana, oregano, boia dulce si sare cu care stropim deasupra si ornam apoi mancareaa cu frunzulite de patrunjel.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt