autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Salate

SCOICI CU OUA DE PREPELITA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
150 g scoici, 12 oua de prepelita, 100 g foi de salata,stevie,spanac, 15 ml cherry, sare,piper, 1 praz, o crenguta de cimbru, jumatate lingura amidon dizolvat in apa rece, 150 ml supa pasare, 20 g grasime pasare topita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Ouale se pun la fiert in apa rece timp de 10 minute,se racesc in apa rece si se curata usor de coaja.
Scoicile se spala,se pun la fiert la baie de aburi timp de o ora intr-o oala in care adaugam 10 ml cherry,sare, 50 ml supa pasare,prazul tocat marunt si crenguta de cimbru.Dupa ce au fiert,se scot prazul,cimbrul si lichidul ramas.
Scoicile se aseaza pe un platou.
Se taie fundul oualelor si se pun intr-o oala impreuna
cu putina sare,5 ml cherry,100 g supa de pui calda si se dau intr-un clocot.
Se scot ouale si se aseaza in jurul scoicilor pe platou.
In zeama ramasa se adauga amidonul diluat si grasimea de pui si se mai da intr-un clocot.
Se ia de pe foc si se varsa peste scoici si oua.
Separat la foc mic se inmoaie foile de salata,stevie,spanac,prazul fiert mai inainte,se potriveste de sare,piper se se toarna deasupra oulelor si scoicilor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "SCOICI CU OUA DE PREPELITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile. Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 150 g scoici
  • 12 oua de prepelita
  • 100 g foi de salata,stevie,spanac
  • 15 ml cherry
  • sare,piper
  • 1 praz
  • o crenguta de cimbru
  • jumatate lingura amidon dizolvat in apa rece
  • 150 ml supa pasare
  • 20 g grasime pasare topita

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Retete

din Salate cu peste

Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata cu cartofi noi si peste afumat Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Caras marinat cu legume