autor:

Alice85

» » Mancaruri cu peste

Scoici de riu in sos.

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
500 gr scoici de riu., 50 ml vin alb., 50 ml ulei de masline., 1 felie de paine., 3 catei de usturoi, citeva fire de patrunjel., 1 pastila gallina., 1 virf de cutit colorant alimentar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Sciocile de riu trebuiesc lasate in apa cel putin citeva ore pentru a le iesi nisipul din interiorul lor(in frigider).

Luam o cratita, o punem la foc mediu, adaugam uleiul ,lasam sa se incinga bine si adugam scoicile.

Separat punem o alta cratita pe foc si prajim painea taiata bucati mici,usturoiul taiat in feliute mai groase patrunjelul.Scoatem in vasul mixerului,adaugam .vinul alb, pastila gallina,firele de patrunjel si praful alimentar si mixam.

Cind s-au deschis toate sciocile adaugam compozitia mixata, amestecam cu grija ....lasam la foc
15-20 minute invirtim din cind in cind.
Servim calde si inmuiem piine in sos...este o nebunie totala,cel putin pentru noi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici de riu in sos." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor foarte bun

Peste la cuptor foarte bun

Spalam bine pestii (trebuie sa fie intregi), ii uscam cu hartie, punem sare intr-o tava de un deget

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu  cartofi

Peste la gratar cu cartofi

Se curata pestele si se condimenteaza cu sare, piper si curry, se lasa asa cam 1 ora, se unge cu

9 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    O minunatie...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Rapid si bun!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    N-am stiut ca si scoicile de rau se mananca.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Msersi frumos tuturor.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      De cate ori am ocazia nu refuz o portie!i-mi plac mult!!!o bunate Alice,felicitari!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Arata f. bine in farfurie si ma gandesc ca sunt si f. bune!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Unde gasim scoicile de rau ??, tu ?, de unde le-ai luat ?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte interesanta reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Arata bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Suna bine reteta ta.Mie prsonal nu imi plac scoicile,dar sigur o sa-i fac sotului.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Imi plac tare mult...felicitari...

    • Fara foto

      licu pop , 13 mai 2010

      Nu am mancat niciodata scoici de rau...dar arata grozav asa ca o sa incerc precis...vot maxim1

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Felicitari ! ai votul meu. Bune,bune...

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      de unde scoici de riu de la noi???

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Cred ca este o mancare foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 gr scoici de riu.
  • 50 ml vin alb.
  • 50 ml ulei de masline.
  • 1 felie de paine.
  • 3 catei de usturoi
  • citeva fire de patrunjel.
  • 1 pastila gallina.
  • 1 virf de cutit colorant alimentar.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Placinta de primavara cu somn