autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la cuptor

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Ingrediente
pentru 3 persoane:, 3 scrumbii curățate de solzi și eviscerate, spălate bine și șterse cu prosoape de hârtie, sare și piper, după gust, ulei de floarea soarelui, câteva picături care vor stropi peștii, ½ lămâie, feliată, , Pentru garnitură:, 1 praz mic (partea verde), tăiat mărunt tip solzișori, 1 lingură ulei de măsline, 50 g de unt, 100 ml de smântână pentru gătit 32%, 50 g de brânză Roquefort (eu folosesc Paladin), , Pentru salată:, ½ de varză roșie mică, tocată, ½ de măr tăiat felii subțiri, 10 nuci (miezul de la), ușor prăjite, 100 g de brânză Roquefort tăiată cubulețe, 2 linguri de oțet de mere cu miere, 2 linguri de ulei de măsline, ¼ linguriță de piper alb măcinat

Dificultate: Medie Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul rând pentru a mărunți oasele și pentru a se pătrundă bine când stă în cuptor (cu ocazia asta își lasă și din grăsimea care o au - fiind știut că scrumbia e un pește foarte gras).

Întro tavă de cuptor, punem o foaie de hârtie de copt și așezăm peștii.

Încingem cuptorul la 180°C, setăm timpul la 30 de minute și introducem scrumbiile pentru coacere.



În timpul asta ne ocupăm de garnitură!

Întro tigaie încinsă, turnăm uleiul, punem untul. Când untul s-a topit și începe să sfârâie, punem prazul și-l călim ușor.

Nu puneți sare în preparate, decât la sfârșit, după gustul fiecăruia, pentru că brânza Roquefort e deja sărată!!! E valabil și pentru salată!

Când prazul se înmoaie, dăm focul la minim, turnăm smântâna și avem grija să mestecăm tot timpul.

După 2-3 minute, punem în compoziție și brânza Roquefort.

Continuăm să amestecăm până se topește brânza și face un preparat cremos.



Acum, pregătim repede salata.

Întrun vas, punem varza tăiată, mărul, stropim cu ulei, oțetul de mere cu miere, presărăm piperul alb, amestecăm ușor. Adăugăm nucile și brânza Roquefort. Amestecăm dinnou ușurel, pentru omogenizarea aromelor.



Au trecut cele 30 de minute, peștele s-a rumenit exact cât trebuie pentru a fi scos din cuptor și servit.

Scoatem peștele cu atenție să nu-l rupem, ca a devenit foarte fraged (și foarte gustos).

Montăm farfuria cu peștele, garnitura și salata! Ornăm și cu câteva feliuțe de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor cu legume

Scrumbie la cuptor cu legume

Se prepara sosul pe aragaz, inainte de a fi pus in tava de cuptor. Rosiile decojite se calesc rapid

11 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor

Scrumbie la cuptor

Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se

15 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Tare bine mai arata...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    O bunatate de peste cu garnitura si salata cu tot. Ma tenteaza salata, imi place varza rosie, iar combinatia de ingrediente in care ai plasat-o imi convine de minune.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

    Scrumbia este o bunatate ! Trebuie incercata neaparat cu garnitura propusa de tine cred ca e super !

Dificultate

Medie

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 3 scrumbii curățate de solzi și eviscerate
  • spălate bine și șterse cu prosoape de hârtie
  • sare și piper
  • după gust
  • ulei de floarea soarelui
  • câteva picături care vor stropi peștii
  • ½ lămâie
  • feliată
  • Pentru garnitură:
  • 1 praz mic (partea verde)
  • tăiat mărunt tip solzișori
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 g de unt
  • 100 ml de smântână pentru gătit 32%
  • 50 g de brânză Roquefort (eu folosesc Paladin)
  • Pentru salată:
  • ½ de varză roșie mică
  • tocată
  • ½ de măr tăiat felii subțiri
  • 10 nuci (miezul de la)
  • ușor prăjite
  • 100 g de brânză Roquefort tăiată cubulețe
  • 2 linguri de oțet de mere cu miere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ¼ linguriță de piper alb măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare bine mai arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
File de pastrav pane cu cartofi si rondele de ceapa pane