Scrumbie la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Scrumbie la cuptor

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 3 scrumbii curățate de solzi și eviscerate, spălate bine și șterse cu prosoape de hârtie
  • sare și piper, după gust
  • ulei de floarea soarelui, câteva picături care vor stropi peștii
  • ½ lămâie, feliată
  • Pentru garnitură:
  • 1 praz mic (partea verde), tăiat mărunt tip solzișori
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 g de unt
  • 100 ml de smântână pentru gătit 32%
  • 50 g de brânză Roquefort (eu folosesc Paladin)
  • Pentru salată:
  • ½ de varză roșie mică, tocată
  • ½ de măr tăiat felii subțiri
  • 10 nuci (miezul de la), ușor prăjite
  • 100 g de brânză Roquefort tăiată cubulețe
  • 2 linguri de oțet de mere cu miere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ¼ linguriță de piper alb măcinat

Mod de preparare

Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul rând pentru a mărunți oasele și pentru a se pătrundă bine când stă în cuptor (cu ocazia asta își lasă și din grăsimea care o au - fiind știut că scrumbia e un pește foarte gras).

Întro tavă de cuptor, punem o foaie de hârtie de copt și așezăm peștii.

Încingem cuptorul la 180°C, setăm timpul la 30 de minute și introducem scrumbiile pentru coacere.

În timpul asta ne ocupăm de garnitură!

Întro tigaie încinsă, turnăm uleiul, punem untul. Când untul s-a topit și începe să sfârâie, punem prazul și-l călim ușor.

Nu puneți sare în preparate, decât la sfârșit, după gustul fiecăruia, pentru că brânza Roquefort e deja sărată!!! E valabil și pentru salată!

Când prazul se înmoaie, dăm focul la minim, turnăm smântâna și avem grija să mestecăm tot timpul.

După 2-3 minute, punem în compoziție și brânza Roquefort.

Continuăm să amestecăm până se topește brânza și face un preparat cremos.

Acum, pregătim repede salata.

Întrun vas, punem varza tăiată, mărul, stropim cu ulei, oțetul de mere cu miere, presărăm piperul alb, amestecăm ușor. Adăugăm nucile și brânza Roquefort. Amestecăm dinnou ușurel, pentru omogenizarea aromelor.

Au trecut cele 30 de minute, peștele s-a rumenit exact cât trebuie pentru a fi scos din cuptor și servit.

Scoatem peștele cu atenție să nu-l rupem, ca a devenit foarte fraged (și foarte gustos).

Montăm farfuria cu peștele, garnitura și salata! Ornăm și cu câteva feliuțe de lămâie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise