autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la cuptor cu legume

Autor: persinaru (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: persinaru (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 martie 2009

Ingrediente
* 3 scrumbii mari, * o conserva rosii decojite, * o lingura pasta de rosii, * busuioc (uscat), * sare, piper, * 1 lamaie, * 2-3 rosii medii, * patrunjel, //separat - legumele//, * cartofi taiati mari, * morvovi taiati mari

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se prepara sosul pe aragaz, inainte de a fi pus in tava de cuptor. Rosiile decojite se calesc rapid cu putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii, apa si condimente. Sosul doar se incalzeste, nu se fierbe.

Pestele se aseaza intreg in tava unsa cu putin ulei. Se toarna sosul. Se adauga felii de lamaie si rosii si se da la cuptor.

Atentie: scrumbia se prepara foarte repede. Daca cuptorul a fost incalzit in prealabil, in maxim 25-30 de minute este gata. Daca sosul a acoperit pestele, nu mai este nevoie sa il intoarceti. Daca il intoarceti, nu il lasati mai mult de 5 minute pe partea cealalta.

La final adaugati patrunjel proaspat.

Legumele le-am facut tot la cuptor. Cartofi si morcovi, taiati mari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste prajit

Peste prajit

PestIi se curata de icre si de branhiI, se taie bucatele (capul il puteti folosii la ciorbe). Dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Clesti crab pane, cu legume

Clesti crab pane, cu legume

Legumele spalate si taiate dupa preferinta fiecaruia, le punem in steamer la fiert, pentru 40’. Punem

7 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    O bunatate , lamaia ii confera o aroma deosebita !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Mardale Gabriela Louise (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    eu am preparat scrumbia la cuptor cu legume dar le-am impachetat in folie de aluminiu. Nu prea mi-a placut pentru ca a fost cam gras preparatul dar cred ca in modul tau de preparare acest neajuns dispare. am sa incerc cu siguranta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • * 3 scrumbii mari
  • * o conserva rosii decojite
  • * o lingura pasta de rosii
  • * busuioc (uscat)
  • * sare
  • piper
  • * 1 lamaie
  • * 2-3 rosii medii
  • * patrunjel
  • //separat - legumele//
  • * cartofi taiati mari
  • * morvovi taiati mari

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate , lamaia ii confera o aroma deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Penne cu ton