autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la cuptor cu legume

Autor: persinaru (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: persinaru (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 martie 2009

Ingrediente
* 3 scrumbii mari, * o conserva rosii decojite, * o lingura pasta de rosii, * busuioc (uscat), * sare, piper, * 1 lamaie, * 2-3 rosii medii, * patrunjel, //separat - legumele//, * cartofi taiati mari, * morvovi taiati mari

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se prepara sosul pe aragaz, inainte de a fi pus in tava de cuptor. Rosiile decojite se calesc rapid cu putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii, apa si condimente. Sosul doar se incalzeste, nu se fierbe.

Pestele se aseaza intreg in tava unsa cu putin ulei. Se toarna sosul. Se adauga felii de lamaie si rosii si se da la cuptor.

Atentie: scrumbia se prepara foarte repede. Daca cuptorul a fost incalzit in prealabil, in maxim 25-30 de minute este gata. Daca sosul a acoperit pestele, nu mai este nevoie sa il intoarceti. Daca il intoarceti, nu il lasati mai mult de 5 minute pe partea cealalta.

La final adaugati patrunjel proaspat.

Legumele le-am facut tot la cuptor. Cartofi si morcovi, taiati mari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Coada de somn prajita cu sos de usturoi

Coada de somn prajita cu sos de usturoi

Pestele curatat si spalat bine (frecam pielea cu o mana de sare pentru a scapa de mazga aceea alunecoasa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
PANGASIUS cu FETA si CIUPERCI

PANGASIUS cu FETA si CIUPERCI

Pestele se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava de cuptor. Deasupra, se pune o parte

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    O bunatate , lamaia ii confera o aroma deosebita !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Mardale Gabriela Louise (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    eu am preparat scrumbia la cuptor cu legume dar le-am impachetat in folie de aluminiu. Nu prea mi-a placut pentru ca a fost cam gras preparatul dar cred ca in modul tau de preparare acest neajuns dispare. am sa incerc cu siguranta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • * 3 scrumbii mari
  • * o conserva rosii decojite
  • * o lingura pasta de rosii
  • * busuioc (uscat)
  • * sare
  • piper
  • * 1 lamaie
  • * 2-3 rosii medii
  • * patrunjel
  • //separat - legumele//
  • * cartofi taiati mari
  • * morvovi taiati mari

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate , lamaia ii confera o aroma deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon