autor:

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la cuptor cu legume

Autor: persinaru (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: persinaru (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 martie 2009

Ingrediente
* 3 scrumbii mari, * o conserva rosii decojite, * o lingura pasta de rosii, * busuioc (uscat), * sare, piper, * 1 lamaie, * 2-3 rosii medii, * patrunjel, //separat - legumele//, * cartofi taiati mari, * morvovi taiati mari

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se prepara sosul pe aragaz, inainte de a fi pus in tava de cuptor. Rosiile decojite se calesc rapid cu putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii, apa si condimente. Sosul doar se incalzeste, nu se fierbe.

Pestele se aseaza intreg in tava unsa cu putin ulei. Se toarna sosul. Se adauga felii de lamaie si rosii si se da la cuptor.

Atentie: scrumbia se prepara foarte repede. Daca cuptorul a fost incalzit in prealabil, in maxim 25-30 de minute este gata. Daca sosul a acoperit pestele, nu mai este nevoie sa il intoarceti. Daca il intoarceti, nu il lasati mai mult de 5 minute pe partea cealalta.

La final adaugati patrunjel proaspat.

Legumele le-am facut tot la cuptor. Cartofi si morcovi, taiati mari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    O bunatate , lamaia ii confera o aroma deosebita !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte buna!

  • Mardale Gabriela Louise (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    eu am preparat scrumbia la cuptor cu legume dar le-am impachetat in folie de aluminiu. Nu prea mi-a placut pentru ca a fost cam gras preparatul dar cred ca in modul tau de preparare acest neajuns dispare. am sa incerc cu siguranta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • * 3 scrumbii mari
  • * o conserva rosii decojite
  • * o lingura pasta de rosii
  • * busuioc (uscat)
  • * sare
  • piper
  • * 1 lamaie
  • * 2-3 rosii medii
  • * patrunjel
  • //separat - legumele//
  • * cartofi taiati mari
  • * morvovi taiati mari

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate , lamaia ii confera o aroma deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu sos picant,