autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la gratar

Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2006

Ingrediente
pentru o scumbie: sare, piper, rozmarin, lamaie(otet)

Dificultate: Medie Timp: 20 min

83 voturi

Mod de preparare

Scrumbia se curata bine de solzi, se taie burta longitudinal si se scot maruntaiele si matele. Apoi se cresteaza pestele transversal, pe o parte si pe cealalta, la intervale de jumatate de centimetru.Se spala si se lasa la scurs 10 minute. Se presara exterior sare si piper (moderat) iar in interior se pune o ramura de rozmarin (sau rozmarin uscat macinat) si se presara putina sare. Se pune scrumbia apoi pe gratarul foarte incins avandu-se grija la intoarcerea ei de pe o parte pe cealalta in asa fel incat pestele sa nu ramana lipit de gratar. Se serveste fierbinte cu lamaia stoarsa pe ambele parti ale pestelui. Unii prefera otetul in locul lamaiei zicandu-se ca gustul scrumbiei isi pastreaza astfel naturaletea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul

4 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie aromata, pe gratar

Scrumbie aromata, pe gratar

Scrumbia se curata de intestine si de solzi apoi se spala in apa rece,se zvanta si se indulceste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    oana , 30 mai 2009

    Asta e reteta sau o problema de matematica?! Ca eu nu mai inteleg nik :))

Dificultate

Medie

Timp

20 min

83 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Saramura de Caras