autor:

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la gratar

Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2006

Ingrediente
pentru o scumbie: sare, piper, rozmarin, lamaie(otet)

Dificultate: Medie Timp: 20 min

83 voturi

Mod de preparare

Scrumbia se curata bine de solzi, se taie burta longitudinal si se scot maruntaiele si matele. Apoi se cresteaza pestele transversal, pe o parte si pe cealalta, la intervale de jumatate de centimetru.Se spala si se lasa la scurs 10 minute. Se presara exterior sare si piper (moderat) iar in interior se pune o ramura de rozmarin (sau rozmarin uscat macinat) si se presara putina sare. Se pune scrumbia apoi pe gratarul foarte incins avandu-se grija la intoarcerea ei de pe o parte pe cealalta in asa fel incat pestele sa nu ramana lipit de gratar. Se serveste fierbinte cu lamaia stoarsa pe ambele parti ale pestelui. Unii prefera otetul in locul lamaiei zicandu-se ca gustul scrumbiei isi pastreaza astfel naturaletea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul

4 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie aromata, pe gratar

Scrumbie aromata, pe gratar

Scrumbia se curata de intestine si de solzi apoi se spala in apa rece,se zvanta si se indulceste

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Rodica nutu , 29 iunie 2019

    F bun f delicios,

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • oana , 30 mai 2009

      Asta e reteta sau o problema de matematica?! Ca eu nu mai inteleg nik :))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

83 voturi

Ingrediente

  • pentru o scumbie: sare
  • piper
  • rozmarin
  • lamaie(otet)

Raporteaza reteta

Rodica nutu

F bun f delicios,

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap cu legume la cuptor