Scrumbia se curata bine de solzi, se taie burta longitudinal si se scot maruntaiele si matele. Apoi se cresteaza pestele transversal, pe o parte si pe cealalta, la intervale de jumatate de centimetru.Se spala si se lasa la scurs 10 minute. Se presara exterior sare si piper (moderat) iar in interior se pune o ramura de rozmarin (sau rozmarin uscat macinat) si se presara putina sare. Se pune scrumbia apoi pe gratarul foarte incins avandu-se grija la intoarcerea ei de pe o parte pe cealalta in asa fel incat pestele sa nu ramana lipit de gratar. Se serveste fierbinte cu lamaia stoarsa pe ambele parti ale pestelui. Unii prefera otetul in locul lamaiei zicandu-se ca gustul scrumbiei isi pastreaza astfel naturaletea.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii