Se ia scrumbia proaspata se spala in apa rece, se inlatura din inautru tot cei rau,branhiile deasemenea.
dupa ce a fost total curatata, scrumbia se taie bucati mijlocii si se spala in apa rece slab sarata(2 linguri mari de sare la 2 litri de apa),se spala pina nu mai este singe, dupa care pestele se pune intro cratita emailata si se toarna deasupra saramura(200grame de sare la 1 litru de apa) se acopera cu un capac mai mic ca cratita ca deasupra sa puneti o greutate (o sticla cu apa, sau o piatra neteda cum se mai pune la tara pentru a mentine greutatea) apoi se acopera cu un pachet de celofan curat si se da la rece(in frigider sau pivnita).
A doua zi saramura care sa facut rosie se varsa si se face altul proaspat(200grame de sare la 1 litru de apa ).Cantitatea de saramura proaspat turnata trebuie sa fie egala cu cantitatea de saramura varsata.
Pestele se tine 2-3 zile dupa care se spala in apa putin sarata(2 lingurite de sare la 1 litru de apa),pestele se scurge de apa se pune intrun vas curat se da la rece si se tine 3 zile, dupa 3 zile pestele slab sarat este gata.
termenul de pastrare a pestelui slab sarat :5-7 zile.
Pofta buna!!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii