Se ia scrumbia proaspata se spala in apa rece, se inlatura din inautru tot cei rau,branhiile deasemenea.
dupa ce a fost total curatata, scrumbia se taie bucati mijlocii si se spala in apa rece slab sarata(2 linguri mari de sare la 2 litri de apa),se spala pina nu mai este singe, dupa care pestele se pune intro cratita emailata si se toarna deasupra saramura(200grame de sare la 1 litru de apa) se acopera cu un capac mai mic ca cratita ca deasupra sa puneti o greutate (o sticla cu apa, sau o piatra neteda cum se mai pune la tara pentru a mentine greutatea) apoi se acopera cu un pachet de celofan curat si se da la rece(in frigider sau pivnita).
A doua zi saramura care sa facut rosie se varsa si se face altul proaspat(200grame de sare la 1 litru de apa ).Cantitatea de saramura proaspat turnata trebuie sa fie egala cu cantitatea de saramura varsata.
Pestele se tine 2-3 zile dupa care se spala in apa putin sarata(2 lingurite de sare la 1 litru de apa),pestele se scurge de apa se pune intrun vas curat se da la rece si se tine 3 zile, dupa 3 zile pestele slab sarat este gata.
termenul de pastrare a pestelui slab sarat :5-7 zile.
Pofta buna!!!!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii