autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Scrumbie murata

Autor: Irina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 16 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina (Bucatar sef)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 16 iulie 2009

Ingrediente
scrumbie:1kg, sare :200gr, apa :2litri

Dificultate: Medie Timp: 168h

18 voturi

Mod de preparare

Se ia scrumbia proaspata se spala in apa rece, se inlatura din inautru tot cei rau,branhiile deasemenea.
dupa ce a fost total curatata, scrumbia se taie bucati mijlocii si se spala in apa rece slab sarata(2 linguri mari de sare la 2 litri de apa),se spala pina nu mai este singe, dupa care pestele se pune intro cratita emailata si se toarna deasupra saramura(200grame de sare la 1 litru de apa) se acopera cu un capac mai mic ca cratita ca deasupra sa puneti o greutate (o sticla cu apa, sau o piatra neteda cum se mai pune la tara pentru a mentine greutatea) apoi se acopera cu un pachet de celofan curat si se da la rece(in frigider sau pivnita).
A doua zi saramura care sa facut rosie se varsa si se face altul proaspat(200grame de sare la 1 litru de apa ).Cantitatea de saramura proaspat turnata trebuie sa fie egala cu cantitatea de saramura varsata.
Pestele se tine 2-3 zile dupa care se spala in apa putin sarata(2 lingurite de sare la 1 litru de apa),pestele se scurge de apa se pune intrun vas curat se da la rece si se tine 3 zile, dupa 3 zile pestele slab sarat este gata.
termenul de pastrare a pestelui slab sarat :5-7 zile.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?

Cum să păstrăm verdeaţa proaspătă la frigider?

Când veniţi de la piaţă, le triaţi, le curăţăţi, le rupeti codiţele. Le puteti păstra

3 voturi    3 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Zacusca de Vinete

Zacusca de Vinete

Vinetele se coc pe foc direct sau in tava la cuptor, dupa ce s-au copt se curata si se spala cu apa

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

168h

18 voturi

Ingrediente

  • scrumbie:1kg
  • sare :200gr
  • apa :2litri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide