autor:

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie umpluta cu leurda la gratar

Autor: Stefan Suchansky (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefan Suchansky (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2008

Ingrediente
4 scrumbii mai mari, curatate, 1 legatura de leurda(sau ceapa verde), 1 legatura de marar, 3 lamai, sare, piper negru/alb, rozmarin (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Fiecare scrumbie se cresteaza pe interior, pe langa coloana, pe toata lungimea, (fara sa fie taiata si pielea pe exterior)si se sareaza usor;
2. Umplutura:- 2 lamai se curata de coaja si se taie marunt;
- leurda(ceapa ) se taie marunt, la fel si mararul, se amesteca cu lamaia tocata, totul se condiimenteaza dupa gust;
3. Scrumbiile vor fi umplute cu compozitia obtinuta, atat cat incape in fecare;
4. Dupa umplere, crestam transversal pe spate fiecare scrumbie,usor din cm in cm (pentru a usura topirea oaselor);
5. Punem scrumbiile tansversal pe gratar la un jar potrivit (daca este prea puternic jarul, scrumbia curge si arde), cand este scoasa se stropeste cu lamaie.
Atentie se intoarce numai cand se dezlipeste singura!!! POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie umpluta cu leurda la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 scrumbii mai mari
  • curatate
  • 1 legatura de leurda(sau ceapa verde)
  • 1 legatura de marar
  • 3 lamai
  • sare
  • piper negru/alb
  • rozmarin (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Somon Blaireau