autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie umpluta cu leurda la gratar

Autor: Stefan Suchansky (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefan Suchansky (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2008

Ingrediente
4 scrumbii mai mari, curatate, 1 legatura de leurda(sau ceapa verde), 1 legatura de marar, 3 lamai, sare, piper negru/alb, rozmarin (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Fiecare scrumbie se cresteaza pe interior, pe langa coloana, pe toata lungimea, (fara sa fie taiata si pielea pe exterior)si se sareaza usor;
2. Umplutura:- 2 lamai se curata de coaja si se taie marunt;
- leurda(ceapa ) se taie marunt, la fel si mararul, se amesteca cu lamaia tocata, totul se condiimenteaza dupa gust;
3. Scrumbiile vor fi umplute cu compozitia obtinuta, atat cat incape in fecare;
4. Dupa umplere, crestam transversal pe spate fiecare scrumbie,usor din cm in cm (pentru a usura topirea oaselor);
5. Punem scrumbiile tansversal pe gratar la un jar potrivit (daca este prea puternic jarul, scrumbia curge si arde), cand este scoasa se stropeste cu lamaie.
Atentie se intoarce numai cand se dezlipeste singura!!! POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie umpluta cu leurda la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hering marinat(reteta rapida)

Hering marinat(reteta rapida)

Nimic mai simplu! Un pic mai dificil am putea spune ca e cu pestele. Adica il eviscerati, il "descapatanati",

9 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Se ia crapul dupa ce a fost curatat, se cresteaza cu un cutit pentru peste (ascutit bine) ,pe spinare

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 scrumbii mai mari
  • curatate
  • 1 legatura de leurda(sau ceapa verde)
  • 1 legatura de marar
  • 3 lamai
  • sare
  • piper negru/alb
  • rozmarin (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Somon cu sos de sofran si orez