autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie umpluta cu leurda la gratar

Autor: Stefan Suchansky (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefan Suchansky (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2008

Ingrediente
4 scrumbii mai mari, curatate, 1 legatura de leurda(sau ceapa verde), 1 legatura de marar, 3 lamai, sare, piper negru/alb, rozmarin (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Fiecare scrumbie se cresteaza pe interior, pe langa coloana, pe toata lungimea, (fara sa fie taiata si pielea pe exterior)si se sareaza usor;
2. Umplutura:- 2 lamai se curata de coaja si se taie marunt;
- leurda(ceapa ) se taie marunt, la fel si mararul, se amesteca cu lamaia tocata, totul se condiimenteaza dupa gust;
3. Scrumbiile vor fi umplute cu compozitia obtinuta, atat cat incape in fecare;
4. Dupa umplere, crestam transversal pe spate fiecare scrumbie,usor din cm in cm (pentru a usura topirea oaselor);
5. Punem scrumbiile tansversal pe gratar la un jar potrivit (daca este prea puternic jarul, scrumbia curge si arde), cand este scoasa se stropeste cu lamaie.
Atentie se intoarce numai cand se dezlipeste singura!!! POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie umpluta cu leurda la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Orez cu scoici

Orez cu scoici

Se pregatesc mai intai scoicile.Eu le-am desfacut la vapor.Intr-o oala am adaugat putin ulei de masline

6 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Budinca de peste

Budinca de peste

Pestele (eu folosesc cod), curatat de piele si oase, se toaca marunt. Se amesteca bine cu chiflele

13 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 scrumbii mai mari
  • curatate
  • 1 legatura de leurda(sau ceapa verde)
  • 1 legatura de marar
  • 3 lamai
  • sare
  • piper negru/alb
  • rozmarin (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Macrou la cuptor