autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu peste

Sea Bass la grill cu legume

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
Pt.2-3 persoane:, 1 Sea Bass de aprox.1 kg.sau oricare alt peste vã place:d, sare groasã, 5-6 cartofi albi, fasole verde, morcovi, pãtrunjel sau coriandru proaspãt tocat, Pt. sosul de unt:, usturoi tocat, unt, lãmâie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Sea bass(Robalo)este un peste de apã sãratã,francezi il cheamã Lup de mare.Iubitorii de peste il adorã!
Bucãtarul este sotul meu,Leon de data asta:)).
Se poate inlocui cu un peste care vã place.
Pestele se cutãtã de solzi si intestine.Se poate tãia pe jumãtate sau lãsa intreg,in ultimul caz se pot face câteva crestãturi cu cutitul.Se condimenteazã cu sare groasã si se pune pe grill.
Cartofii se fierb intregi cu tot cu coajã in apã cu sare.
Fasolea si morcovi se taie fâsii nu foarte subtiri,si se fierb(fiecare face dupã plac ,cam 3 morcovi si o mânã de fasole verde ajunge,se pot fierbe legumele intregi,sau inlocui cu altele dupã preferintã...).
Sosul de unt:
Acest sos nu se lasã de pe o zi pe alta,deci dacã se face se consumã in aceiasi zi.
Cca.jumãtate de cãpãtânã de usturoi se toacã mãrunt,se pune peste untul topit cam 200gr,sucul de la 2-3 lãmâi si se lasã sã fiarbã.
Acest sos se serveste in majoritatea restaurantelor de aici la peste grill si fructe de mare,cum sunt calamari grill si creveti de exemplu,este traditia lor.
Se ia pestele de pe grill,se poate scoate oasele imediat sau lãsa asa...
Se aseazã in farfuria in care vom servi,alãturi de cartofi(cu coajã), legumele fierte si sosul de unt.
Deasupra se presarã pãtrunjelul sau coriandru proaspãt tocat.
Mai sãnãtos incã,renuntati la sosul de unt.Serviti pestele cu putin ulei de mãsline!
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sea Bass la grill cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Icre de casa

Icre de casa

Se pun icrele in apa la desarat pentru aproximativ 30 minute dupa care se scurg si se pun intr-un

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta

Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri de mazare, asezam 4

7 voturi    5 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Cred ca si tu si sotul tau sunteti preocupati de gatit, e un lucru frumos.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Merçi! Nui bai Flory:))eu sunt bãnãteancã si sotul din Maramures,cine ne aude vorbind....:))

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Arata super si din ce-ai povestit foarte gustos.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Trebuie sa fie o bunatate,nu "tresa fie",felicitari,ai 5 stelute de la mine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Lupul de mare este un peste tare bun,am mancat o singura data,dar este ceva de vis o bunatate,mmmm.Felicitari si toate stelutele draga Ramona,ai votul meu.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Arata foarte bine,n-am mancat,dar tresa fie foarte bun,felicitari amandurora!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Vã multumim:)) Pt.Mira:am folosit cartofi noi,cine vrea poate lua coaja sau nu,asa se serveste in majoritatea restaurantelor de aici:))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte fin si elegant prezentat!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Nu-mi prea place pestele,dar reteta asta,am salvat-o. Arata f.frumos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Tare bun trebuie sa fie!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Felicitari bucatarului !!!arata foarte bine...*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Un deliciu...Ce poate fi mai gustos si mai sanatos decat pestele?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      O reteta usoara si gustoasa.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Se pun cartofi noi, sau se curata cand se mananca?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Felicitari ! bucatarului, arata tare bine si dupa cum e preparat, trebue sa fie foarte bun acest peste...*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Tare buna reteta ta! Si noua ne place pestele foarte mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pt.2-3 persoane:
  • 1 Sea Bass de aprox.1 kg.sau oricare alt peste vã place:d
  • sare groasã
  • 5-6 cartofi albi
  • fasole verde
  • morcovi
  • pãtrunjel sau coriandru proaspãt tocat
  • Pt. sosul de unt:
  • usturoi tocat
  • unt
  • lãmâie.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Merlucius cu fasole verde frantuzeasca