Sea bass(Robalo)este un peste de apã sãratã,francezi il cheamã Lup de mare.Iubitorii de peste il adorã!
Bucãtarul este sotul meu,Leon de data asta:)).
Se poate inlocui cu un peste care vã place.
Pestele se cutãtã de solzi si intestine.Se poate tãia pe jumãtate sau lãsa intreg,in ultimul caz se pot face câteva crestãturi cu cutitul.Se condimenteazã cu sare groasã si se pune pe grill.
Cartofii se fierb intregi cu tot cu coajã in apã cu sare.
Fasolea si morcovi se taie fâsii nu foarte subtiri,si se fierb(fiecare face dupã plac ,cam 3 morcovi si o mânã de fasole verde ajunge,se pot fierbe legumele intregi,sau inlocui cu altele dupã preferintã...).
Sosul de unt:
Acest sos nu se lasã de pe o zi pe alta,deci dacã se face se consumã in aceiasi zi.
Cca.jumãtate de cãpãtânã de usturoi se toacã mãrunt,se pune peste untul topit cam 200gr,sucul de la 2-3 lãmâi si se lasã sã fiarbã.
Acest sos se serveste in majoritatea restaurantelor de aici la peste grill si fructe de mare,cum sunt calamari grill si creveti de exemplu,este traditia lor.
Se ia pestele de pe grill,se poate scoate oasele imediat sau lãsa asa...
Se aseazã in farfuria in care vom servi,alãturi de cartofi(cu coajã), legumele fierte si sosul de unt.
Deasupra se presarã pãtrunjelul sau coriandru proaspãt tocat.
Mai sãnãtos incã,renuntati la sosul de unt.Serviti pestele cu putin ulei de mãsline!
Poftã bunã!
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii