autor:

Fara foto

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Inghetate

Semifreddo cu ciocolata si orez

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
pentru budinca de orez:, 30 g unt, 1 baton de vanlie, 150 g orez pentru risotto, 50 g zahar, 150 ml vin alb, 700 ml lapte integral, pentru semifreddo:, 50 g zahar tos, 4 oua mari, 500 ml smintina, un praf de sare, 150 g fructe confiate, tocate, 100 g ciocolata neagra, zdrobita, 100 g fistic, curatat de coaja si tocat mai mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mai intâi puneti în congelator un vas ceramic mare (cu diametrul de 25-30 cm)
sau mai multe forme individuale. ca sa se raceasca. Apoi topiti untul într-o cratita
cu peretii înalti si fundul gros. cu capac. Crestati în lungime batonul de vanilie si
scoateti semintele cu ajutorul unui cutit. Adaugati semintele de vanilie la untul
topit si amestecati. Fierbeti timp de 1 minut, apoi adaugati orezul si zaharul. Mariti
focul la mediu, amestecati bine si adaugati vinul. Continuati sa amestecati pâna
când vinul scade aproape complet. Apoi adaugati laptele, putin câte putin. Fierbeti
orezul la foc mic timp de 18-20 de minute, amestecând cât mai des. Luati cratita
de pe foc si lasati-1 sa se raceasca de tot.
Ca sa preparati semifreddo, aveti nevoie de 3 boluri. Într-unul din ele bateti zaharul
si galbenusurile pâna se albesc si devin cremoase. În al doilea castron, bateti smântâna
pâna când se întareste. Într-al treilea. bateti albusurile cu un praf de sare pâna
se intaresc foarte bine.
Apoi adaugati smântâna si albusurile în castronul cel mare cu zahar si galbenusuri.
Tot acum adaugati si celelalte arome - fructele confiate. ciocolata si fisticul. plus
budinca de orez rece. Turnati repede crema de orez în vasul racit, acoperiti-o cu
folie de plastic si puneti-o în congelator; trebuie s-o lasati cel putin 4 ore sa se întareasca.
Inainte de servire, scoateti-o din congelator si lasati-o o vreme în frigider,
astfel încât sa se poata lua cu lingura. E delicioasa cu fructe de padure proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu ciocolata si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata excelenta

Inghetata excelenta

Se mixeaza totul,se pun la congelator .se poate consuma dupa 30\'.

19 voturi    6 comentarii
1h
Inghetate
Inghetata de cacao

Inghetata de cacao

Se freaca galbenusurile cu 250 g zahar,se adauga laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa

28 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • pentru budinca de orez:
  • 30 g unt
  • 1 baton de vanlie
  • 150 g orez pentru risotto
  • 50 g zahar
  • 150 ml vin alb
  • 700 ml lapte integral
  • pentru semifreddo:
  • 50 g zahar tos
  • 4 oua mari
  • 500 ml smintina
  • un praf de sare
  • 150 g fructe confiate
  • tocate
  • 100 g ciocolata neagra
  • zdrobita
  • 100 g fistic
  • curatat de coaja si tocat mai mare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata Cerisa