Ouale se bat toate impreuna cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mierea si se continua mixarea.
Pregatim fructele uscate in felul urmator: stafidele se pun la inmuiat in marsala sau rom, restul fructelor le taiem bucati mici, se amesteca cu nucile si alunele faramitate, se adauga stafidele cu tot cu alcool, iar la sfarsit se amesteca fructa cu compozitia omogenizata de oua.
Frisca se bate mai lejer, deci nu trebuie sa devina foarte tare, se incorporeaza in compozitia pregatita mai sus, dupa care se pregatesc stampele.
Se pot folosii forme de muffins si forme de chec tapetata cu folie de plastic, se inmoaie pandispanul taiat felii sau piscoturile inmuiate in marsala si asamblam semifreddo: un strat de compozitie incercand sa luam si fructele care se depoziteaza pe fundul vasului, un strat de pandispan sau biscuiti, si deasupra un alt strat de crema cu fructe uscate;acoperim formele cu plastic si le introducem in congelator cam 3 ore dupa care se poate servii cu ciocolata topita deasupra si fructe!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii