autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Ingrediente
6 oua intregi si 3 galbenusuri, 275 g zahar tos, 25 g miere, 50 ml marsala sau rom, 500 ml frisca lichida, fructe uscate cam 200 g: caise, prune, curmale, smochine fara samburi, stafide, alune si nuci: 150 g faramitate, felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Ouale se bat toate impreuna cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mierea si se continua mixarea.

Pregatim fructele uscate in felul urmator: stafidele se pun la inmuiat in marsala sau rom, restul fructelor le taiem bucati mici, se amesteca cu nucile si alunele faramitate, se adauga stafidele cu tot cu alcool, iar la sfarsit se amesteca fructa cu compozitia omogenizata de oua.

Frisca se bate mai lejer, deci nu trebuie sa devina foarte tare, se incorporeaza in compozitia pregatita mai sus, dupa care se pregatesc stampele.

Se pot folosii forme de muffins si forme de chec tapetata cu folie de plastic, se inmoaie pandispanul taiat felii sau piscoturile inmuiate in marsala si asamblam semifreddo: un strat de compozitie incercand sa luam si fructele care se depoziteaza pe fundul vasului, un strat de pandispan sau biscuiti, si deasupra un alt strat de crema cu fructe uscate;acoperim formele cu plastic si le introducem in congelator cam 3 ore dupa care se poate servii cu ciocolata topita deasupra si fructe!
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Topim untul partial,apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 15 octombrie 2009

    Bun,tare bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua intregi si 3 galbenusuri
  • 275 g zahar tos
  • 25 g miere
  • 50 ml marsala sau rom
  • 500 ml frisca lichida
  • fructe uscate cam 200 g: caise
  • prune
  • curmale
  • smochine fara samburi
  • stafide
  • alune si nuci: 150 g faramitate
  • felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

maria mihalache

Bun,tare bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cum se face coliva