autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Ingrediente
6 oua intregi si 3 galbenusuri, 275 g zahar tos, 25 g miere, 50 ml marsala sau rom, 500 ml frisca lichida, fructe uscate cam 200 g: caise, prune, curmale, smochine fara samburi, stafide, alune si nuci: 150 g faramitate, felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Ouale se bat toate impreuna cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mierea si se continua mixarea.

Pregatim fructele uscate in felul urmator: stafidele se pun la inmuiat in marsala sau rom, restul fructelor le taiem bucati mici, se amesteca cu nucile si alunele faramitate, se adauga stafidele cu tot cu alcool, iar la sfarsit se amesteca fructa cu compozitia omogenizata de oua.

Frisca se bate mai lejer, deci nu trebuie sa devina foarte tare, se incorporeaza in compozitia pregatita mai sus, dupa care se pregatesc stampele.

Se pot folosii forme de muffins si forme de chec tapetata cu folie de plastic, se inmoaie pandispanul taiat felii sau piscoturile inmuiate in marsala si asamblam semifreddo: un strat de compozitie incercand sa luam si fructele care se depoziteaza pe fundul vasului, un strat de pandispan sau biscuiti, si deasupra un alt strat de crema cu fructe uscate;acoperim formele cu plastic si le introducem in congelator cam 3 ore dupa care se poate servii cu ciocolata topita deasupra si fructe!
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Roses des sables(Trandafirii nisipurilor)

Roses des sables(Trandafirii nisipurilor)

Rupeţi ciocolata bucăţele.Topiţi ciocolata şi margarina împreună în microunde(cam 1 minut)

9 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Potcoave cu nuca

Potcoave cu nuca

Potcoavele sau cornuletele cu nuca sunt minunate! Batem untul pe care l-am lasat la temperatura

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 15 octombrie 2009

    Bun,tare bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua intregi si 3 galbenusuri
  • 275 g zahar tos
  • 25 g miere
  • 50 ml marsala sau rom
  • 500 ml frisca lichida
  • fructe uscate cam 200 g: caise
  • prune
  • curmale
  • smochine fara samburi
  • stafide
  • alune si nuci: 150 g faramitate
  • felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

maria mihalache

Bun,tare bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Amandine