autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Ingrediente
6 oua intregi si 3 galbenusuri, 275 g zahar tos, 25 g miere, 50 ml marsala sau rom, 500 ml frisca lichida, fructe uscate cam 200 g: caise, prune, curmale, smochine fara samburi, stafide, alune si nuci: 150 g faramitate, felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Ouale se bat toate impreuna cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mierea si se continua mixarea.

Pregatim fructele uscate in felul urmator: stafidele se pun la inmuiat in marsala sau rom, restul fructelor le taiem bucati mici, se amesteca cu nucile si alunele faramitate, se adauga stafidele cu tot cu alcool, iar la sfarsit se amesteca fructa cu compozitia omogenizata de oua.

Frisca se bate mai lejer, deci nu trebuie sa devina foarte tare, se incorporeaza in compozitia pregatita mai sus, dupa care se pregatesc stampele.

Se pot folosii forme de muffins si forme de chec tapetata cu folie de plastic, se inmoaie pandispanul taiat felii sau piscoturile inmuiate in marsala si asamblam semifreddo: un strat de compozitie incercand sa luam si fructele care se depoziteaza pe fundul vasului, un strat de pandispan sau biscuiti, si deasupra un alt strat de crema cu fructe uscate;acoperim formele cu plastic si le introducem in congelator cam 3 ore dupa care se poate servii cu ciocolata topita deasupra si fructe!
Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jello

Jello

Se prepara jello dupa indicatiile de pe cutie. Se pun fructe intr-un bol si peste se pune jello apoi

4 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

812 voturi    58 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 15 octombrie 2009

    Bun,tare bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 oua intregi si 3 galbenusuri
  • 275 g zahar tos
  • 25 g miere
  • 50 ml marsala sau rom
  • 500 ml frisca lichida
  • fructe uscate cam 200 g: caise
  • prune
  • curmale
  • smochine fara samburi
  • stafide
  • alune si nuci: 150 g faramitate
  • felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

maria mihalache

Bun,tare bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie