Am batut ouale separat. Galbenusurile cu zaharul, albusurile cu un praf de sare. Cafeaua solubila am dizolvat-o intr-o lingurita de apa si amestecat-o in compozitia de galbenusuri.
Frisca lichida am batut-o pana a devenit mai tare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul dar se poate rade pe razatoarea mare sau mica ori la robot.
Galbenusurile, albusurile si frisca batute se amesteca si se omogenizeaza.
Fulgii de ciocolata se amesteca apoi cu compozitia de mai sus.
Eu am asezat compozitia intr-o forma de chec din silicon. Ceea ce a mai ramas am pus in formele mici din silicon. Cine nu are forma de silicon, poate aseza compozitia in orice forma tapetata cu folie de plastic.
Se introduce la rece (3-4 ore). Cele mici se racesc (logic) mai repede. Asadar daca aveti musafiri in 2 ore recomand sa le asezati in forme mici.
Ce mi-a placut la reteta aceasta fata de inghetata, a fost ca nu a mai trebuit sa amesteci sa spargi cristalele de gheata. Este atat de cremoasa incat nu mai trebuie sa stai la fiecare 30 de minute sa amesteci.
Va arat cateva poze cu cea in forma mica deocamdata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii