autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

SEMILUNE

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
5 oua batute, 150 g ulei, 150 g zahar, 400 g faina, drojdie cat o nuca, zeama si coaja de la o lamaie, 7 linguri nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi impreuna cu zahaarul. Cand sunt bine batute se adauga uleiul ca la maioneza, drojdia frecata pasta cu putina apa si faina, zeama si coaja de la lamaie si se freaca foarte bine compozitia. Se toarna intr-o tava unsa , se presara deasupra nuca macinata cu 3 linguri de zahar si se da la cuptor.
Cand prajitura este coapta se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie, fiind calduta inca, in forma de semiluna ( cu un pahar ).
Daca ti-a placut reteta noastra "SEMILUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Semilune insiropate

Semilune insiropate

Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta,

44 voturi    19 comentarii
40 min
Prajituri
Semilune crocante

Semilune crocante

Din ingredientele pentru aluat se amesteca impreuna ingredientele uscate in afara de zahar. Untul/mar.

5 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Irina_Geo (Maestru bucatar):

    Am facut prajitura desi stiam de la mama alta reteta, am incercat-o pe asta, intai 400 gr faina e prea mult, am pus cam jumatate din cantitate, a crescut foarte putin, e ciudat cu drojdie. Nu iese ca reteta cu praf de copt, ca gust, cam inecacioasa si la mijloc prajitura pare nefacuta desi a stat in cuptor sa se rumeneasca bine. Nu voi mai incerca a doua oara reteta asta.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua batute
  • 150 g ulei
  • 150 g zahar
  • 400 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 7 linguri nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mic dejun dulce din spaghete