autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

SEMILUNE

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
5 oua batute, 150 g ulei, 150 g zahar, 400 g faina, drojdie cat o nuca, zeama si coaja de la o lamaie, 7 linguri nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi impreuna cu zahaarul. Cand sunt bine batute se adauga uleiul ca la maioneza, drojdia frecata pasta cu putina apa si faina, zeama si coaja de la lamaie si se freaca foarte bine compozitia. Se toarna intr-o tava unsa , se presara deasupra nuca macinata cu 3 linguri de zahar si se da la cuptor.
Cand prajitura este coapta se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie, fiind calduta inca, in forma de semiluna ( cu un pahar ).
Daca ti-a placut reteta noastra "SEMILUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Semilune crocante

Semilune crocante

Din ingredientele pentru aluat se amesteca impreuna ingredientele uscate in afara de zahar. Untul/mar.

5 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Se freaca untura(eu uneori pun 200g unt in loc de untura,dar e mai pufoasa cu untura)pana devine

3 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Irina_Geo (Maestru bucatar):

    Am facut prajitura desi stiam de la mama alta reteta, am incercat-o pe asta, intai 400 gr faina e prea mult, am pus cam jumatate din cantitate, a crescut foarte putin, e ciudat cu drojdie. Nu iese ca reteta cu praf de copt, ca gust, cam inecacioasa si la mijloc prajitura pare nefacuta desi a stat in cuptor sa se rumeneasca bine. Nu voi mai incerca a doua oara reteta asta.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua batute
  • 150 g ulei
  • 150 g zahar
  • 400 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 7 linguri nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin