autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sepie cu legume

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2006

Ingrediente
1 sepie mijlocie sau 200 gr. carne de sepie, 100 gr. conopida brocoli, 100 gr. morcovi mici (de 3-4 cm),sau baghete de morcovi, 1 tulpina de fenicul,taiata bastonase, 100 gr.varza verde taiata fideluta, 100 gr.varza de Bruxelles, 50 gr. ardei gras taiat fideluta, 4-5 linguri de ulei, 2-3 linguri de sos de soia

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

81 voturi

Mod de preparare

Daca este intreaga ,sepiei i se taie capul si se scot intestinele.Se spala in multe ape pana cand este indepartata toata cerneala.Corpul se taie in inele,iar tentaculele daca sunt prea lungi se injumatatesc.Se pune intr-un vas 1 cana cu apa la fiert impreuna cu un praf de sare si o lingurita de otet.Din momentul in care clocoteste se introduce sepia si se lasa un minut sa clocoteasca.Se scurge de apa.Legumele spalate se pun intr-un vas impreuna cu uleiul si 4-5 linguri de apa.Din momentul in care apa fierbe,legumele se lasa sa se soteze aproximativ 3-4 minute la foc viu.Se aduaga sepia si sosul de soia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sepie cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la tava cu vin alb

Peste la tava cu vin alb

Cureti pestele de solzi, cap, maruntaie,coada si aripioare;il speli bine atit la exterior, cit si

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste

1 vot    8 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

81 voturi

Ingrediente

  • 1 sepie mijlocie sau 200 gr. carne de sepie
  • 100 gr. conopida brocoli
  • 100 gr. morcovi mici (de 3-4 cm),sau baghete de morcovi
  • 1 tulpina de fenicul,taiata bastonase
  • 100 gr.varza verde taiata fideluta
  • 100 gr.varza de Bruxelles
  • 50 gr. ardei gras taiat fideluta
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de sos de soia

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Ton pe grill Ton pe grill

Se face un bait, usturoiul se da pe razatoare, se adauga uleiul, sarea piperul dupa gust si zeama de la lamaie. Se ung bucățile de

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Mancaruri cu peste
Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini. Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cod in crusta de mac