autor:

» » Mancaruri cu peste

Sepie cu legume

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2006

Ingrediente
1 sepie mijlocie sau 200 gr. carne de sepie, 100 gr. conopida brocoli, 100 gr. morcovi mici (de 3-4 cm),sau baghete de morcovi, 1 tulpina de fenicul,taiata bastonase, 100 gr.varza verde taiata fideluta, 100 gr.varza de Bruxelles, 50 gr. ardei gras taiat fideluta, 4-5 linguri de ulei, 2-3 linguri de sos de soia

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

81 voturi

Mod de preparare

Daca este intreaga ,sepiei i se taie capul si se scot intestinele.Se spala in multe ape pana cand este indepartata toata cerneala.Corpul se taie in inele,iar tentaculele daca sunt prea lungi se injumatatesc.Se pune intr-un vas 1 cana cu apa la fiert impreuna cu un praf de sare si o lingurita de otet.Din momentul in care clocoteste se introduce sepia si se lasa un minut sa clocoteasca.Se scurge de apa.Legumele spalate se pun intr-un vas impreuna cu uleiul si 4-5 linguri de apa.Din momentul in care apa fierbe,legumele se lasa sa se soteze aproximativ 3-4 minute la foc viu.Se aduaga sepia si sosul de soia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sepie cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

81 voturi

Ingrediente

  • 1 sepie mijlocie sau 200 gr. carne de sepie
  • 100 gr. conopida brocoli
  • 100 gr. morcovi mici (de 3-4 cm),sau baghete de morcovi
  • 1 tulpina de fenicul,taiata bastonase
  • 100 gr.varza verde taiata fideluta
  • 100 gr.varza de Bruxelles
  • 50 gr. ardei gras taiat fideluta
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de sos de soia

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu sos picant,