autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sepie cu legume

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2006

Ingrediente
1 sepie mijlocie sau 200 gr. carne de sepie, 100 gr. conopida brocoli, 100 gr. morcovi mici (de 3-4 cm),sau baghete de morcovi, 1 tulpina de fenicul,taiata bastonase, 100 gr.varza verde taiata fideluta, 100 gr.varza de Bruxelles, 50 gr. ardei gras taiat fideluta, 4-5 linguri de ulei, 2-3 linguri de sos de soia

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

80 voturi

Mod de preparare

Daca este intreaga ,sepiei i se taie capul si se scot intestinele.Se spala in multe ape pana cand este indepartata toata cerneala.Corpul se taie in inele,iar tentaculele daca sunt prea lungi se injumatatesc.Se pune intr-un vas 1 cana cu apa la fiert impreuna cu un praf de sare si o lingurita de otet.Din momentul in care clocoteste se introduce sepia si se lasa un minut sa clocoteasca.Se scurge de apa.Legumele spalate se pun intr-un vas impreuna cu uleiul si 4-5 linguri de apa.Din momentul in care apa fierbe,legumele se lasa sa se soteze aproximativ 3-4 minute la foc viu.Se aduaga sepia si sosul de soia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sepie cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Budinca de peste

Budinca de peste

Pestele (eu folosesc cod), curatat de piele si oase, se toaca marunt. Se amesteca bine cu chiflele

13 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
FILE DE COD PANE

FILE DE COD PANE

Bati un ou cu sare si piper,Treci pestele prin fainasi ou, dai la prajit in ulei incins.Asezi pe

6 voturi    11 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

80 voturi

Ingrediente

  • 1 sepie mijlocie sau 200 gr. carne de sepie
  • 100 gr. conopida brocoli
  • 100 gr. morcovi mici (de 3-4 cm),sau baghete de morcovi
  • 1 tulpina de fenicul,taiata bastonase
  • 100 gr.varza verde taiata fideluta
  • 100 gr.varza de Bruxelles
  • 50 gr. ardei gras taiat fideluta
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de sos de soia

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
PASTRAV IN CRUSTA DE COSTITA