autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Serbet de capsune

Autor: dorian smarandescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dorian smarandescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
1 kg capsune, 1 kg zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se zdrobesc capsunele spalate si se strecoara prin tifon. Cand zeama s-a limpezit, se scurge sa nu se tulbure. Se face un sirop din zahar si un pahar de apa. Se fierbe. Cand siropul e legat se adauga 1 pahar de zeama de capsune limpezita. Se mai fierbe pana cand se leaga. Dupa ce s-a racorit se freaca cu o lingura de lemn intr-o singura directie pana cand devine mat (fara luciu). Se pune in borcan.



La fel se face si serbetul de fragi, mure sau zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti in stil marocan

Biscuiti in stil marocan

Se framinta toate componentele impreuna(se poate si cu mixerul) se face un aluat si se lasa la rece

10 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Napolitane cu caramel si nuca

Napolitane cu caramel si nuca

Pasul 1: Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca Pasul 2: Se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane si ciocolata