autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Serbet de capsune

Autor: dorian smarandescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dorian smarandescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
1 kg capsune, 1 kg zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se zdrobesc capsunele spalate si se strecoara prin tifon. Cand zeama s-a limpezit, se scurge sa nu se tulbure. Se face un sirop din zahar si un pahar de apa. Se fierbe. Cand siropul e legat se adauga 1 pahar de zeama de capsune limpezita. Se mai fierbe pana cand se leaga. Dupa ce s-a racorit se freaca cu o lingura de lemn intr-o singura directie pana cand devine mat (fara luciu). Se pune in borcan.



La fel se face si serbetul de fragi, mure sau zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Găluşte cu prune fără cartofi

Găluşte cu prune fără cartofi

Speli prunele , le scoţi sâmburii şi în fiecare jumătate de prună pui zahăr amestecat cu şcorţişoară

62 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cornuri cu mere

Cornuri cu mere

Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva

18 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
PRAJITURA CU ZMEURA SI MURE