autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Serbet de capsune

Autor: dorian smarandescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dorian smarandescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
1 kg capsune, 1 kg zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se zdrobesc capsunele spalate si se strecoara prin tifon. Cand zeama s-a limpezit, se scurge sa nu se tulbure. Se face un sirop din zahar si un pahar de apa. Se fierbe. Cand siropul e legat se adauga 1 pahar de zeama de capsune limpezita. Se mai fierbe pana cand se leaga. Dupa ce s-a racorit se freaca cu o lingura de lemn intr-o singura directie pana cand devine mat (fara luciu). Se pune in borcan.



La fel se face si serbetul de fragi, mure sau zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru aluat amesteci margarina cu 200g faina pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou, smantana

6 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta

Prajitura inteligenta

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte,

32 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars