autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Serbet de ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
200 gr ciocolata amaruie, 1 pahar apa, 1/2 kg de zahar, 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita adinca cu fund dublu se pune la foc mic sa fiarba apa cu zaharul pina cind zaharul s-a topit aproape 1/2 de ora .Siropul trebuie sa fie des,se adauga ciocolata si vanilia si amestecam bine .Luam de pe foc si acoperim cu un prosop umed si lasam sa se raceasca.Amestecam compozitia cu mixerul pina ce serbetul isi schimba culoarea si albeste continuam sa frecam aproape 20 de minute pina ce serbetul devine moale consistent si culoarea ciocolatei.Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic in frigider.Este bun de servit cu un pahar de apa rece in zile calduroase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si vanilie

Chec cu ciocolata si vanilie

Zaharul, galbenusurile si margarina se bat cu mixterul.Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza

7 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiberius Parfe

Tiberius Parfe

In primul rand doresc sa va spun ca a ceasta reteta de parfe este exact pentru o forma de chek. Prima

2 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alex Coman , 04 noiembrie 2013

    E foarte bun :)

  • Fara foto

    Alex Coman , 04 noiembrie 2013

    ori cumm e foarte buna :) succes

  • Fara foto

    Alex Coman , 04 noiembrie 2013

    dar nu merge reteta

    • Fara foto

      Alex Coman , 04 noiembrie 2013

      cam ciudat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Cand eram copila era in magazin multe tipuri de serbet, imi amintesc decel de: trandafiri, cacao, lamaie. Buna reteta

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Mmmmmmmm ce bunatate

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 1 pahar apa
  • 1/2 kg de zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Alex Coman

E foarte bun :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Koch de cornuri