autor:

zana b.

» » Spume si creme dulci

Serbet de portocale

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
coaja rasa si sucul de la 2 portocale mari,sucul de la o 1/2 de lamaie, zahar,150g unt nesarat,3 galbenusuri batute

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un vas,pe baie de apa.Amestecam pana se dizolva zaharul.Se lasa sa fiarba apoi incet,la foc mic,amestecand des,timp de 20 minute,pana ce serbetul se ingroasa (nu trebuie sa clocoteasca).Se strecoara printr-un tifon,apoi se toarna in borcane curate,sterilizate.Se inchid borcanele etans si se lasa sa se raceasca.Se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

Dulce de lapte condensat cu rodii (Romãs á Julio Cèsar)

1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã

4 voturi    4 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Inghetata de miere

Inghetata de miere

1. Se bat , intr-un vas, galbenusurile cu 100 gr miere si zahar, apoi se toarna, treptat, laptele

6 voturi    5 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • coaja rasa si sucul de la 2 portocale mari,sucul de la o 1/2 de lamaie, zahar,150g unt nesarat,3 galbenusuri batute

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Doce da Casa (Desertul Casei)