autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Serbet special

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
200 g zahar, 200 ml apa, 200 ml zeama de lamaie, coaja de la o lamaie, o lingura cu virf mascarpone

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Puneti la congelator un vas putin adinc, de 20-25 cm diametru , pentru ca serbetul sa înghete frumos si rapid.
Puneti zaharul si apa într-o cratita si aduceti-le la fierbere, apoi micsorati focul si
fierbeti în clocote mici, timp de 5 minute. Când lichidul se limpezeste si se îngroasa,
luati-l de pe foc si lasati-1 sa se raceasca 15 minute, apoi adaugati zeama si coaja
de lamâie. Adaugati mascarpone si amestecati pâna la omogenizare. Este foarte
important sa gustati când ajungeti în acest punct. Totul depinde de cât de acre sunt
lamaile; e foarte greu de dat niste cantitati exacte. Cantitatea de zahar recomandata
ar trebui sa fie suficienta. Daca însa serbetul e atât de acru încât va strâmbati
gustându-l, mai adaugati zahar.
Turnati serbetul în vasul înghetat si puneti-l din nou în congelator; lasati-l sa stea
cel putin o ora, apoi vedeti care e situatia. Daca serhetul a început sa înghete,
amestecati-l usor cu furculita. In urmatoarele 3 ore, procedati asa cam la o ora,
dupa care serbetul va fi gata. Poate fi pastrat la congelator doua zile, acoperit cu
folie de plastic daca-1 tineti mai mult, se vor forma cristale de gheata. Este un
deliciu servit ca atare, într-un hol sau un pahar, dar si acoperit cu un piure proaspat
de zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet special" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza si dulceata

Clatite cu branza si dulceata

Se prepara o compozitie de consistenta unei smantani subtiri din faina, lapte, oua, ulei, zahar,

1 vot    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Biscuiti de ciocolata

Biscuiti de ciocolata

Incingeti cuptorul la 170 grade. Amestecati faina cu bicarbonatul si sarea. Intr-un bol mixati untul

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 ml zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura cu virf mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose vesele cu bombonici