autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Serbet special

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
200 g zahar, 200 ml apa, 200 ml zeama de lamaie, coaja de la o lamaie, o lingura cu virf mascarpone

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Puneti la congelator un vas putin adinc, de 20-25 cm diametru , pentru ca serbetul sa înghete frumos si rapid.
Puneti zaharul si apa într-o cratita si aduceti-le la fierbere, apoi micsorati focul si
fierbeti în clocote mici, timp de 5 minute. Când lichidul se limpezeste si se îngroasa,
luati-l de pe foc si lasati-1 sa se raceasca 15 minute, apoi adaugati zeama si coaja
de lamâie. Adaugati mascarpone si amestecati pâna la omogenizare. Este foarte
important sa gustati când ajungeti în acest punct. Totul depinde de cât de acre sunt
lamaile; e foarte greu de dat niste cantitati exacte. Cantitatea de zahar recomandata
ar trebui sa fie suficienta. Daca însa serbetul e atât de acru încât va strâmbati
gustându-l, mai adaugati zahar.
Turnati serbetul în vasul înghetat si puneti-l din nou în congelator; lasati-l sa stea
cel putin o ora, apoi vedeti care e situatia. Daca serhetul a început sa înghete,
amestecati-l usor cu furculita. In urmatoarele 3 ore, procedati asa cam la o ora,
dupa care serbetul va fi gata. Poate fi pastrat la congelator doua zile, acoperit cu
folie de plastic daca-1 tineti mai mult, se vor forma cristale de gheata. Este un
deliciu servit ca atare, într-un hol sau un pahar, dar si acoperit cu un piure proaspat
de zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet special" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca sau stafide

Cozonac cu nuca sau stafide

Se face o maia din drojdie, faina si lapte. Dupa ce a dospit putin se pune in mijlocul fainii. Se

11 voturi    12 comentarii
7h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, cu blat

Crema de zahar ars, cu blat

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de

44 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 ml zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura cu virf mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu portocale