autor:

Bucatareala 2.0

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sfecla rosie coapta

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
cateva sfecle rosii, ulei de masline, otet balsamic, sare grunjoasa, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.



Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata de pamant si se spala bine, dupa care se usuca. Fiecare sfecla se pune intr-o folie de aluminiu, se stropeste cu ulei de masline si putin otet balsamic, sare grunjoasa si piper.



Se invelesc astfel toate sfeclele si se dau la cuptor pana se inmoaie bine. Se poate verifica usor cu o scobitoare. Noi le-am tinut aproape o ora, dar timpul variaza mult, in functie de marimea sfeclelor.



Dupa ce se scot din cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute si de abia dupa aceea se desface folia. Atentie la eventualii aburi fierbinti! Se decojesc sfeclele, se taie cubulete si se asezoneaza dupa gust. Pot deveni o delicioasa salata, in amestec cu niste branza de capra si miez de nuca, sau o simpla, dar delicioasa, garnitura.



Noi am taiat sfeclele coapte felii, le-am mai stropit cu putin ulei de masline extravirigin, am mai adaugat si un strop de sare si le-am alaturat unui piept de rata facut la cuptor si unei delicioase salate din gulii crude, cu ridichi, miez de nuca, frunze de patrunjel si zeama de lamaie. Sa te lingi pe degete, nu alta!



Pofta buna!



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/



https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie coapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Jean , 04 februarie 2018

    E ok

  • Traian , 24 decembrie 2017

    folia de aluminiu la caldura este toxica

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2014

    Imi plac sfecle coapte poci adauga si putin otet si sare si faci o salata de sfecla

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • cateva sfecle rosii
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare grunjoasa
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

6 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua

Jean

E ok

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu smantana si marar & ciuperci sote