autor:

Bucatareala 2.0

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sfecla rosie coapta

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
cateva sfecle rosii, ulei de masline, otet balsamic, sare grunjoasa, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.



Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata de pamant si se spala bine, dupa care se usuca. Fiecare sfecla se pune intr-o folie de aluminiu, se stropeste cu ulei de masline si putin otet balsamic, sare grunjoasa si piper.



Se invelesc astfel toate sfeclele si se dau la cuptor pana se inmoaie bine. Se poate verifica usor cu o scobitoare. Noi le-am tinut aproape o ora, dar timpul variaza mult, in functie de marimea sfeclelor.



Dupa ce se scot din cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute si de abia dupa aceea se desface folia. Atentie la eventualii aburi fierbinti! Se decojesc sfeclele, se taie cubulete si se asezoneaza dupa gust. Pot deveni o delicioasa salata, in amestec cu niste branza de capra si miez de nuca, sau o simpla, dar delicioasa, garnitura.



Noi am taiat sfeclele coapte felii, le-am mai stropit cu putin ulei de masline extravirigin, am mai adaugat si un strop de sare si le-am alaturat unui piept de rata facut la cuptor si unei delicioase salate din gulii crude, cu ridichi, miez de nuca, frunze de patrunjel si zeama de lamaie. Sa te lingi pe degete, nu alta!



Pofta buna!



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/



https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie coapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spetzofai

Spetzofai

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paprikas de ciuperci

Paprikas de ciuperci

pt. 2 portii Se curata si se taie feliute ciupercile, apoi se pun la prajit intr-o tigaie cu putin

20 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2014

    Imi plac sfecle coapte poci adauga si putin otet si sare si faci o salata de sfecla

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • cateva sfecle rosii
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare grunjoasa
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Imi plac sfecle coapte poci adauga si putin otet si sare si faci o salata de sfecla

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Legume cu carne
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania