Sfecla rosie coapta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sfecla rosie coapta

Ingrediente

  • cateva sfecle rosii
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare grunjoasa
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.

Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata de pamant si se spala bine, dupa care se usuca. Fiecare sfecla se pune intr-o folie de aluminiu, se stropeste cu ulei de masline si putin otet balsamic, sare grunjoasa si piper.

Se invelesc astfel toate sfeclele si se dau la cuptor pana se inmoaie bine. Se poate verifica usor cu o scobitoare. Noi le-am tinut aproape o ora, dar timpul variaza mult, in functie de marimea sfeclelor.

Dupa ce se scot din cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute si de abia dupa aceea se desface folia. Atentie la eventualii aburi fierbinti! Se decojesc sfeclele, se taie cubulete si se asezoneaza dupa gust. Pot deveni o delicioasa salata, in amestec cu niste branza de capra si miez de nuca, sau o simpla, dar delicioasa, garnitura.

Noi am taiat sfeclele coapte felii, le-am mai stropit cu putin ulei de masline extravirigin, am mai adaugat si un strop de sare si le-am alaturat unui piept de rata facut la cuptor si unei delicioase salate din gulii crude, cu ridichi, miez de nuca, frunze de patrunjel si zeama de lamaie. Sa te lingi pe degete, nu alta!

Pofta buna!

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise