autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sfecla rosie umpluta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 sfecle (de circa 200 g fiecare), 6 linguri ciuperci taiate marunt, 2 cepe mici (de arpagic), 1 lingura de ulei, 400 g cartofi fainosi (fierti), 200 g branza de vaci condimentata cu ierburi, piper, 1/2 legatura codite de ceapa verde, sare de mare, 200 g smantana subtire (sau frisca nebatuta).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala bine sfeclele (cu peria) sub jetul de apa si li se taie capacelul. Cu o lingurita se scobeste miezul, lasandu-se o margine de circa 1 1/2 cm. Se fierb aproximativ 8 minute in apa cu sare, se intorc cu gura in jos si se lasa sa se scurga. Ceapa si ciupercile se taie marunt, se prajesc putin in uleiul incins si se lasa sa se raceasca. Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca cu ceapa, ciupercile, branza si coditele de ceapa verde taiate rondele. Se sareaza, se pipereaza si, cu amestecul astfel preparat, se umplu sfeclele, care se asaza intr-o forma rezistenta la foc. De jur imprejurul lor se pune miezul scobit, condimentat cu sare si piper, iar deasupra se toarna smantana. Se acopera forma cu un capac, se baga in cuptorul incins la 170°C si se lasa aproximativ 75 de minute. Pentru ca umplutura sa nu se inchida prea tare la culoare, la jumatatea timpului de copt, capacul poate fi inlocuit cu hartie de pergament.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CORABIOARE DE DOVLECEI

CORABIOARE DE DOVLECEI

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se

4 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de morcovi

Sote de morcovi

Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare.

21 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 sfecle (de circa 200 g fiecare)
  • 6 linguri ciuperci taiate marunt
  • 2 cepe mici (de arpagic)
  • 1 lingura de ulei
  • 400 g cartofi fainosi (fierti)
  • 200 g branza de vaci condimentata cu ierburi
  • piper
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • sare de mare
  • 200 g smantana subtire (sau frisca nebatuta).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti) Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)

Sarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante. Ele se servesc, fie reci fie calde. Este o reteta apreciata de

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Frittata cu dovlecel patisson