autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sfecla rosie umpluta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 sfecle (de circa 200 g fiecare), 6 linguri ciuperci taiate marunt, 2 cepe mici (de arpagic), 1 lingura de ulei, 400 g cartofi fainosi (fierti), 200 g branza de vaci condimentata cu ierburi, piper, 1/2 legatura codite de ceapa verde, sare de mare, 200 g smantana subtire (sau frisca nebatuta).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala bine sfeclele (cu peria) sub jetul de apa si li se taie capacelul. Cu o lingurita se scobeste miezul, lasandu-se o margine de circa 1 1/2 cm. Se fierb aproximativ 8 minute in apa cu sare, se intorc cu gura in jos si se lasa sa se scurga. Ceapa si ciupercile se taie marunt, se prajesc putin in uleiul incins si se lasa sa se raceasca. Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca cu ceapa, ciupercile, branza si coditele de ceapa verde taiate rondele. Se sareaza, se pipereaza si, cu amestecul astfel preparat, se umplu sfeclele, care se asaza intr-o forma rezistenta la foc. De jur imprejurul lor se pune miezul scobit, condimentat cu sare si piper, iar deasupra se toarna smantana. Se acopera forma cu un capac, se baga in cuptorul incins la 170°C si se lasa aproximativ 75 de minute. Pentru ca umplutura sa nu se inchida prea tare la culoare, la jumatatea timpului de copt, capacul poate fi inlocuit cu hartie de pergament.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 sfecle (de circa 200 g fiecare)
  • 6 linguri ciuperci taiate marunt
  • 2 cepe mici (de arpagic)
  • 1 lingura de ulei
  • 400 g cartofi fainosi (fierti)
  • 200 g branza de vaci condimentata cu ierburi
  • piper
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde
  • sare de mare
  • 200 g smantana subtire (sau frisca nebatuta).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Andive la cuptor