autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Sferturi de pasare cu couscus

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
400gr de sferturi de pasare fara oase, 500 gr de paste mici couscus-paste mici coapte, 1ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1ramura rozmarin, 1ramura thimine, 3-4 linguri ulei de masline, 1/2 delamaie-suc, 1cartof dulce curatat taiat cuburi, 1mina de mazare verde congelata, 1bostanel de gen zouchini curatat si taiat cuburi., 2linguri de harisa-pasta de ardei iute-se poate inlocui cu boia de ardei iute -cu toate ca nu se aseamana.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Intai taiem sferturile bucatele mici si le punem intr-o marinata facuta din ulei de masline suc de lamaie si usturoi si ramura de rozmarin si thimin.
Se lasa o ora la frigider sa se marineze.
Intr-e timp fierbem pastele in apa cu sare -al dente.
Intr-o tigaie mare sau woc incalzim putin ulei de masline si prajim bucatelele de carne pina isi schimba culoarea si luam deoparte.In aceiasi tigaie prajim ceapa si adaugam bucatele de cartof dulce,si de bostan,se amesteca bine si se adauga pastele fierte si se amesteca impreuna se prajesc putin si se adauga bucatile de carne se amesteca totul impreuna dupa care se adauga mazarea si se adauga si putina sare la gust.Se lasa putin sa se impreuneze gusturile si inainte de a rasturna pe o farfurie mare se adauga cele 2linguri de harisa sau cit doriti -fiecare dupa gust harisa este foarte iute.Se serveste cald si este o combinatie minunata de legume cu paste si carne si un colorit deasemenea minunat.Minunata ptr copii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sferturi de pasare cu couscus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de curcan cu legume

Gulas de curcan cu legume

1.Se curata si spala zarzavatul apoi se taie asa;ceapa julien,ardeii se feliaza subtire,la fel si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rulada de pui cu spanac

Rulada de pui cu spanac

Spanacul il spalam sub jetul de apa. Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400gr de sferturi de pasare fara oase
  • 500 gr de paste mici couscus-paste mici coapte
  • 1ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1ramura rozmarin
  • 1ramura thimine
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 delamaie-suc
  • 1cartof dulce curatat taiat cuburi
  • 1mina de mazare verde congelata
  • 1bostanel de gen zouchini curatat si taiat cuburi.
  • 2linguri de harisa-pasta de ardei iute-se poate inlocui cu boia de ardei iute -cu toate ca nu se aseamana.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti