autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sfintisori

Autor: o.lacry (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: o.lacry (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iulie 2006

Ingrediente
500 gr faina, 5-6 linguri zahar, 1 cana apa, nuca macinata, 1 esenta vanilie, 1 lingurita coaja de lamaie, 400 g miere, sare, 25 g drojdie, 3-4 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu 1 lingurita de zahar,1 ling.faina si o cana cu apa calduta/lapte o lasi 10-15 min.Cand a crescut o torni peste faina o data cu 1 cana apa calda,un praf sare si ulei,framanti bine,un aluat moale ca de paine,apoi il dai la crescut.
SIROPUL:2 cani apa,4-5 linguri zahar,coaja de la lamaie,vanilia.Dupa ce s-au copt sfintisorii,pui peste ei 2-3 linguri de sirop,apoi pe fiecare il ungi cu miere si presari deasupra nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici(sfintisori)

Mucenici(sfintisori)

Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Sfintisori

Sfintisori

Aluatul: Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • nuca macinata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 400 g miere
  • sare
  • 25 g drojdie
  • 3-4 linguri ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite