autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Sfintisori

Autor: o.lacry (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: o.lacry (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iulie 2006

Ingrediente
500 gr faina, 5-6 linguri zahar, 1 cana apa, nuca macinata, 1 esenta vanilie, 1 lingurita coaja de lamaie, 400 g miere, sare, 25 g drojdie, 3-4 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu 1 lingurita de zahar,1 ling.faina si o cana cu apa calduta/lapte o lasi 10-15 min.Cand a crescut o torni peste faina o data cu 1 cana apa calda,un praf sare si ulei,framanti bine,un aluat moale ca de paine,apoi il dai la crescut.
SIROPUL:2 cani apa,4-5 linguri zahar,coaja de la lamaie,vanilia.Dupa ce s-au copt sfintisorii,pui peste ei 2-3 linguri de sirop,apoi pe fiecare il ungi cu miere si presari deasupra nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici(sfintisori)

Mucenici(sfintisori)

Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mucenici moldovenesti - Sfintisori

Mucenici moldovenesti - Sfintisori

Punem apa la incalzit ,cat sa nu ne ardä cand incercam cu degetul mic.In apa dizolvam zaharul .Drojdia

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • nuca macinata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 400 g miere
  • sare
  • 25 g drojdie
  • 3-4 linguri ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Pavesini cu capsuni si mascarpone