autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Sformato ai peperoni

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2012

Ingrediente
aluatul brisee se poate face in doua moduri: light (de post) sau normal, light:250gr faina, 65ml ulei extravirgin, 70ml apa foarte rece, 1lingurita sare, , normal:250gr faina, 80gr unt rece din frigider, 60ml apa foarte rece, 1lingurita sare, , , umplutura: 2-3 ardei rosii, 2-3 fire de praz, 100 gr cascaval sau ce branza aveti prin frigider, 30ml ulei masline, sare, piper, pesmet, sare si piper dupa gust ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat normal: se amesteca faina cu untul taiat bucatele pana devine sfaramicios, nisipos, apoi se adauga apa cu sare si se framanta rapid pana devine omogen si elastic; se lasa la frigider min 30 minute .



Preparare aluat light: se amesteca faina cu uleiul pana devine un aluat sfaramicios apoi se incorporeaza apa in care s-a dizolvat sarea si se framanta foarte repede, ca sa nu se incalzeasca aluatul, iar cand este omogen si elastic se lasa la frigider min 30 minute.



Se curata zarzavatul, se spala si se taie ardeiul fasii subtiri si prazul rondele. Intr-o cratita se pune uleiul apoi zarzavatul si se caleste usor; nu trebuie lasat foarte mult la calit ci doar pana se inmoaie putin. Se ia o tava rotunda sau cum aveti, de 8 portii, se tapeteaza cu hartie de cuptor sau se unge cu ulei sa cu unt, se intinde aluatul subtire de 2-4 mm si se pune in tava lasand un pic de bordura in afara tavii de cca 2 cm, se toarna umplutura, se pune cascavalul taiat cubulete (daca e de post nu puneti branza si faceti aluatul light) apoi acoperiti cu un strat subtire de pesmet, intoarceti peste umplutura bordul de aluat lasat in afara si coaceti in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius timp de 20 min sau pana vedeti ca bordul este un pic rumen .Se scoate din cuptor se lasa putin la racit si se taie bucati. Este buna atat calda cat si rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sformato ai peperoni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chiftelute de conopida si cartofi

Chiftelute de conopida si cartofi

Conopida se opareste, se scurge de apa si se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaja, cand sunt

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Paste cu sos iute

Paste cu sos iute

- Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, le strecuram, clatim la jet de apa rece. -

10 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • aluatul brisee se poate face in doua moduri: light (de post) sau normal
  • light:250gr faina
  • 65ml ulei extravirgin
  • 70ml apa foarte rece
  • 1lingurita sare
  • normal:250gr faina
  • 80gr unt rece din frigider
  • 60ml apa foarte rece
  • 1lingurita sare
  • umplutura: 2-3 ardei rosii
  • 2-3 fire de praz
  • 100 gr cascaval sau ce branza aveti prin frigider
  • 30ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • sare si piper dupa gust ,

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post

Se curata ceapa si se mixeaza, se adauga hribii mixati, morcovul mixat, orezul, crupele spalate cu apa rece, sare dupa gust, ierburile

0 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Ratatouille