Sformato di patate---Musaca de cartofi

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr de cartofi
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr pastrama
  • 100 gr sunca
  • 100 gr salam
  • 100 gr parmigiano
  • 4 oua
  • 100 gr mozzarella
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja.Se scurg,se curata,se fac piure si se amesteca cu 2 oua,faina si putina sare.Se omogenizeaza bine si se lasa deoparte.

Intre timp se pregateste umplutura.Sunca,pastrama si salamul se taie cubulete,se trag putin in 2 linguri de ulei,se adauga putin apa si sare si se lasa la foc mic timp de 5 6 min.

Intr un vas aparte se amesteca cele 4 oua cu smantana,laptele si parmigiano.Se sareaza,se pipereaza si se omogenizeaza bine.

Se unge cu ulei o tava si se tapeteaza cu faina.Ca baza punem compozitia de cartofi,deasupra se pune salamul,sunca,pastrama si mozzarella taiata cuburi sau sfaramata cu mainile,iar la urma punem sosul obtinut dim oua ,lapte,smantana si parmigiano.

Se da la cuptor la 180 grade timp de 30 35 minute.

Inainte de a servi lasati sa se odihneasca 10 minute.

Pofta mare!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise