autor:

kok miori

» » Aperitive

Shaksuka deosebita

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru  5persoane, , , , 1 ceapa mare, , 1 kg de rosii, , 3-4 catei de usturoi, , 1ardei iute, , 5 carnati, , 5 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca se pune ulei sa se incalzeasca si se adauga ceapa taiata cuburi se adauga usturoi si ardeiul iute taiat felioare.Se lasa putin sa se prajeasca dupa care adaugam rosiile taiate felii si adaugam putina sare groasa de bucatarie, sarea ajuta rosiilor sa-si scoata sucul lor. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa fiarba. Cind rosiile sau muiat putin le pasam in tigaie ca o pasta si adaugam carnatii inauntru. Lasam 2-3 minute sa fiarba si adaugam ouale ca ptr ochiuri intre cirnati. Acoperim cu un capac si mai lasam citeva minute pina ouale sau coagulat dar sa nu fie ochi tari - galbenusul trebuie sa fie moale. Se serveste in portii la fiecare un carnat si un ochi alaturi de shaksuka. Este minunata cu piine alba proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaksuka deosebita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
PLACINTA CU CARTOFI

PLACINTA CU CARTOFI

Cartofii curatati, spalati se razuiesc pe razatoarea cu gauri mici, ii stoarcem bine, bine de zeama,

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Frittata

Frittata

Se soteaza (caleste) mazarea pana devine moale intr-o lingura de unt. Intre timp, se curata carnea

4 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petru Vasile Ciovlica , 16 decembrie 2013

    am mancat in israel,la un restaurant la marea moarta,e o bunatate!

  • Fara foto

    Petru Vasile Ciovlica , 16 decembrie 2013

    ho mangiato in israele!e buonissimo!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    Foarte aromata si imbietoare!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru  5persoane
  • 1 ceapa mare
  • 1 kg de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1ardei iute
  • 5 carnati
  • 5 oua

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si imbietoare!*****

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mamaliguta rapida cu ochiuri