autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu carne

Shaorma

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
Pentru aprox. 10 foi:, , 4 oua, o cana apa minerala, un praf de sare, 3 linguri ulei, un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, faina (aprox 8 linguri cu varf), , Pentru umplutura:, , un piept de pui, 3-4 cartofi potriviti, 4-5 foi de spanac, 2 fire de ceapa verde, 3-4 castraveti murati, un ardei gras, ketchup iute- sau dulce, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Pregatim foile:
Amestecam toate ingredientele sa ne iasa
un aluat ca de clatite dar mai gros.
Prajim in tigaie 10 clatite groase.


Pieptul de pui taiat fasii se frige pe grill sau se prajeste in putin ulei, se sareaza si se pipereaza.
Cartofii se taie si se prajesc in ulei.
Se taie feliute ardeiul gras.
Ceapa verde si castravetii murati se taie rondele.
Spanacul il taiem sau il putem lasa intreg.

Luam cate o foaie , o stropim cu ketchup si adaugam cate putin din fiecare ingredient, condimentam cu un praf de sare, piper si putin cimbru. Pentru mai multa savoare putem adauga si maioneza.

Sau putem aduce la masa foile si ingredientele separat si fiecare poate sa-si prepare shaorma cu ingredientele preferate.

Delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma (à la Catalina)

Shaorma (à la Catalina)

Pieptul de pui ,dupa ce l-am fiert ,il taiem marunt si il punem deoparte.Varza murata o scurgem bine

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma de casa

Shaorma de casa

Cele doua pulpe de pui se prajesc la gratar sau in ceaun. Dupa ce sunt gata, se curata de pe os si

22 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu Shaorma cu carne de pui, dar eu am pus si sos de sesam. A iesit o bunatate!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Nu m-am putut abtine si am pregatit si eu. La facutul lipiilor am pregatit exact aceleasi ingrediente ca si tine . Le am umplut cu-muschi de porc-ardei verde-ardei rosu-ceapa-dovlecel toate taiate in fisii si prajite fiecare in parte, in cite 2 linguri de ulei de masline. VReau sa spun ca nu am mai facut niciodata pina acum si reteta ta mia iesit de minune. Mersi frumos!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • anamarialarisa

    anamarialarisa (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Mmmmmmmmmmmmmm, ce gustos!!Shaorma este una din fast food-urile mele preferate!!Chiar azi o incerc!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte gustoasa reteta eu ti-as propune sa ungi lipia cu putin naut facut pasta si poci sa mai adaugi si putina salata de varza proaspata si deasemeni putin tahini facut sos. Iese cu adevarat shaorma.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Mmmmmmmm, ce bunatate!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Simplu si gustos.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      I-mi place mult!merçi de reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Salvat si eu, arata minunat, foarte frumos prezentata, felicitari!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Mi-a placut, am salvat-o ! O idee : se pot folosi lipii libaneze, se gasesc in comert.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Aici,se face mult saorma.Dar niciodata n-am facut lipia in casa;acum am reteta. Voi incerca,varianta asta.Am salvat. Felicitari !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Intr-adevar delicos !!! Am salvat reteta...si eu am sa fac !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte bun...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte buna shaorma ta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Felicitari,,am salvat reteta ,arata tare bine :)

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Ce ciuda am...am avut trei lipii cumparate si le-am umplut cu alte "minuni"...data viitoare o sa incerc reteta ta,cu toate ca inainte o faceam cam la fel....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • Pentru aprox. 10 foi:
  • 4 oua
  • o cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • faina (aprox 8 linguri cu varf)
  • Pentru umplutura:
  • un piept de pui
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 4-5 foi de spanac
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3-4 castraveti murati
  • un ardei gras
  • ketchup iute- sau dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

anamarialarisa (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmm, ce gustos!!Shaorma este una din fast food-urile mele preferate!!Chiar azi o incerc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Pui in bere