autor:

Tamas_Adrian

» » Mancaruri cu carne

Shaorma de casa

Autor: Tamas_Adrian (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tamas_Adrian (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
1 kg carne de pui(piept sau pulpa dezosata) Pentru Bait: Cimbru -6g, boia de ardei(dulce sau iute dupa preferinta)- 10g, sare - 1 lingurita, rozmarin - 3g, oregano - 3g, sumac - 2g,tarhon - 1g, piper - 3g, ulei de masline 3-4 linguri, vin alb - 100g, Pentru sos: Smantana(sau iaurt)-500g, zeama de la jumatate de lamaie, marar - 5-10g, castraveti murati-2 buc(sau castravete crud ras si punem zeama de la o lamaie), usturoi - 4-5 catei de usturoi, ulei de masline - 1 lingurita. Pentru garnitura: cartofi - 600g, varza - 300g. Suport: lipie libaneza (sau la farfurie cu lipia alaturi)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se ia carnea si se taie fasii, iar alaturi facem baitul amestecand condimentele cu uleiul si vinul, dupa care adaugam carnea si amestecam bine cu baitul. Apoi punem la rece timp de 24 de ore. Dupa aceea, se scot de la rece si se pune carnea intr-o tigaie teflonata unsa doar cu ulei de masline. La foc mediu se prajeste carnea amestecand mereu cu o lingura de lemn, pana cand carnea capata o culoare aurie. Nu se prajeste prea tare fiindca se usuca si isi pierde din savoarea aromelor. O sa vedeti ca o sa lase zeama, se lasa pe foc 10 minute amestecand mereu. Dupa 10 minute, se scoate intr-un castron. Sosul se face cu 2 ore mai inainte, sa aiba timp usturoiul sa se aseze si sa defineasca gustul sosului. Se striveste usturoiul (eu folosesc un mojar de lemn si il strivesc cu pistil de lemn - se stie ca usturoiul se oxideaza repede si ca sa nu sara, pun un pic de sare grunjoasa) dupa care, dupa ce l-am pisat bine, se adauga uleiul de masline si se freaca. Apoi, adaugam smantana, mararul si dupa preferinta castravetele murat taiat marunt si scurs de zeama sau castravetele crud (la fel scurs de zeama) si zeama de la jumatate de lamaie daca am folosit castravete murat sau de la o lamaie daca am folosit castravete crud. Sare dupa gust. Se amesteca toate componentele si se da la rece timp de doua ore. Garnitura: Cartofii se taie tip pai, se condimenteaza cu putina sare, marar si ulei de masline, dupa care se da la cuptor intr-o tava pe foaie de copt sau se unge tava cu unt. (se poate folosi si o punga magica). Varza se da prin razatoare sau se taie marunt si se freaca cu un pic de sare si se pune intr-un castron. Cand avem toate preparatele pregatite, ne apucam de ornat. La farfurie - se amesteca varza cu sosul si se pune alaturi de cartofi si carnita sau se poate pune separat sosul de varza. Se unge lipia cu sos dupa care adaugam cartofii, varza si carnea taiata fasii, dupa preferinta se mai pot adauga si felii de rosii. Se invarte lipia si...Pofta buna... Merge foarte bine cu un pahar de vin alb demisec, iar daca nu este vin, merge si o bere rece cu guler.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma de casa

Shaorma de casa

Cele doua pulpe de pui se prajesc la gratar sau in ceaun. Dupa ce sunt gata, se curata de pe os si

22 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Shaorma in casa

Shaorma in casa

Am pregatit carnea in ulei de masline cu condimente foarte vechi si puternice ca aroma, le-am perpelit

20 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tamas Adrian , 15 noiembrie 2013

    Incercati delicii la voi acasa :)

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui(piept sau pulpa dezosata) Pentru Bait: Cimbru -6g
  • boia de ardei(dulce sau iute dupa preferinta)- 10g
  • sare - 1 lingurita
  • rozmarin - 3g
  • oregano - 3g
  • sumac - 2g,tarhon - 1g
  • piper - 3g
  • ulei de masline 3-4 linguri
  • vin alb - 100g
  • Pentru sos: Smantana(sau iaurt)-500g
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • marar - 5-10g
  • castraveti murati-2 buc(sau castravete crud ras si punem zeama de la o lamaie)
  • usturoi - 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline - 1 lingurita. Pentru garnitura: cartofi - 600g
  • varza - 300g. Suport: lipie libaneza (sau la farfurie cu lipia alaturi)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Iepure de camp cu verdeturi si masline