autor:

Tamas_Adrian

» » Mancaruri cu carne

Shaorma de casa

Autor: Tamas_Adrian (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Tamas_Adrian (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
1 kg carne de pui(piept sau pulpa dezosata) Pentru Bait: Cimbru -6g, boia de ardei(dulce sau iute dupa preferinta)- 10g, sare - 1 lingurita, rozmarin - 3g, oregano - 3g, sumac - 2g,tarhon - 1g, piper - 3g, ulei de masline 3-4 linguri, vin alb - 100g, Pentru sos: Smantana(sau iaurt)-500g, zeama de la jumatate de lamaie, marar - 5-10g, castraveti murati-2 buc(sau castravete crud ras si punem zeama de la o lamaie), usturoi - 4-5 catei de usturoi, ulei de masline - 1 lingurita. Pentru garnitura: cartofi - 600g, varza - 300g. Suport: lipie libaneza (sau la farfurie cu lipia alaturi)

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se ia carnea si se taie fasii, iar alaturi facem baitul amestecand condimentele cu uleiul si vinul, dupa care adaugam carnea si amestecam bine cu baitul. Apoi punem la rece timp de 24 de ore. Dupa aceea, se scot de la rece si se pune carnea intr-o tigaie teflonata unsa doar cu ulei de masline. La foc mediu se prajeste carnea amestecand mereu cu o lingura de lemn, pana cand carnea capata o culoare aurie. Nu se prajeste prea tare fiindca se usuca si isi pierde din savoarea aromelor. O sa vedeti ca o sa lase zeama, se lasa pe foc 10 minute amestecand mereu. Dupa 10 minute, se scoate intr-un castron. Sosul se face cu 2 ore mai inainte, sa aiba timp usturoiul sa se aseze si sa defineasca gustul sosului. Se striveste usturoiul (eu folosesc un mojar de lemn si il strivesc cu pistil de lemn - se stie ca usturoiul se oxideaza repede si ca sa nu sara, pun un pic de sare grunjoasa) dupa care, dupa ce l-am pisat bine, se adauga uleiul de masline si se freaca. Apoi, adaugam smantana, mararul si dupa preferinta castravetele murat taiat marunt si scurs de zeama sau castravetele crud (la fel scurs de zeama) si zeama de la jumatate de lamaie daca am folosit castravete murat sau de la o lamaie daca am folosit castravete crud. Sare dupa gust. Se amesteca toate componentele si se da la rece timp de doua ore. Garnitura: Cartofii se taie tip pai, se condimenteaza cu putina sare, marar si ulei de masline, dupa care se da la cuptor intr-o tava pe foaie de copt sau se unge tava cu unt. (se poate folosi si o punga magica). Varza se da prin razatoare sau se taie marunt si se freaca cu un pic de sare si se pune intr-un castron. Cand avem toate preparatele pregatite, ne apucam de ornat. La farfurie - se amesteca varza cu sosul si se pune alaturi de cartofi si carnita sau se poate pune separat sosul de varza. Se unge lipia cu sos dupa care adaugam cartofii, varza si carnea taiata fasii, dupa preferinta se mai pot adauga si felii de rosii. Se invarte lipia si...Pofta buna... Merge foarte bine cu un pahar de vin alb demisec, iar daca nu este vin, merge si o bere rece cu guler.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma de casa (fel principal)

Shaorma de casa (fel principal)

Luati 1 lipie libaneza (se gasesc in comert la pachet de 10),o ungeti cu maioneza , dupa careincepeti

2 voturi    0 comentarii
1h 12 min
Mancaruri cu carne
Shaorma de casa

Shaorma de casa

Nr. de portii: 4. Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tamas Adrian , 15 noiembrie 2013

    Incercati delicii la voi acasa :)

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui(piept sau pulpa dezosata) Pentru Bait: Cimbru -6g
  • boia de ardei(dulce sau iute dupa preferinta)- 10g
  • sare - 1 lingurita
  • rozmarin - 3g
  • oregano - 3g
  • sumac - 2g,tarhon - 1g
  • piper - 3g
  • ulei de masline 3-4 linguri
  • vin alb - 100g
  • Pentru sos: Smantana(sau iaurt)-500g
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • marar - 5-10g
  • castraveti murati-2 buc(sau castravete crud ras si punem zeama de la o lamaie)
  • usturoi - 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline - 1 lingurita. Pentru garnitura: cartofi - 600g
  • varza - 300g. Suport: lipie libaneza (sau la farfurie cu lipia alaturi)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara