autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Shaorma in farfurie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 19 octombrie 2010

Ingrediente
ptr 6 persoane, , carne de shaorma-carne de pui fara oase sau carne de curcan fara oase, 2cepi mari albe sau rosii, 300 gr de ciupercute mici proaspete sau din conserva-ciupercute intregi., humus-pasta facuta din naut., ulei de masline, mirodenii ptr shaorma -coriandu macinat,camoun macinat,carcum macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intii spalam bine carnea dupa care o taiem in fasii mici si subtiri si o punem in strecuratoare sa se scurga toata apa.
Intr-un bol amestecam cite o lingurita sau 2 din fiecare mirodenie cu 2-3 linguri de ulei de masline pina totul sa cuprins adaugam si 2 catei de usturoi zdrobiti,si punem carnea in bol si o amestecam bine cu mina ca toata carnea sa fie cuprinsa in sos.Acoperim bolul cu naylon si lasam la frigider ptr o ora sau doua.
Mincarea se pregateste aproape de servire.
Intr-o tigaie adinca se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste ceapa taiata solzisori si dupa citeva minute se adauga si ciupercile si se prajesc putin .Intr-un woc sau tigaie cu fund dublu se incalzeste 1 lingura de ulei de masline si se pune carnea sa se prajeasca usor pna este gata -10-15 minute.
Pe un platou mare sau la fiecare in farfurie se pune cu o lingura din pasta de humus un strat pe toata farfuria deasupra se pune ceapa si ciupercile prajite si peste ele se pune carnea care sa prajit in woc.Carnea nu trebuie sa se usuce ci trebuie sa fie suculenta la nevoie se adauga putina apa.
Peste carne se presara putin patrunjel proaspat tocat.
Se poate servi aceasta mincare cu lipii sau cu orez fiert si muraturi sau salata de legume.
De obicei shoarma se maninca in lipii sau in lipii mari tunisene dar si asa in farfurie impreuna cu humus este deajuns si nu mai trebuie si piinea.
Este o mincare deosebita si foarte rapid de facut.Eu pregatesc carnea de cu seara si las in frigider pina a doua zi la masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma in farfurie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • carne de shaorma-carne de pui fara oase sau carne de curcan fara oase
  • 2cepi mari albe sau rosii
  • 300 gr de ciupercute mici proaspete sau din conserva-ciupercute intregi.
  • humus-pasta facuta din naut.
  • ulei de masline
  • mirodenii ptr shaorma -coriandu macinat,camoun macinat,carcum macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Muschi de vita umplut