Shaorma in farfurie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • carne de shaorma-carne de pui fara oase sau carne de curcan fara oase
  • 2cepi mari albe sau rosii
  • 300 gr de ciupercute mici proaspete sau din conserva-ciupercute intregi.
  • humus-pasta facuta din naut.
  • ulei de masline
  • mirodenii ptr shaorma -coriandu macinat,camoun macinat,carcum macinat.

Mod de preparare

Intii spalam bine carnea dupa care o taiem in fasii mici si subtiri si o punem in strecuratoare sa se scurga toata apa.

Intr-un bol amestecam cite o lingurita sau 2 din fiecare mirodenie cu 2-3 linguri de ulei de masline pina totul sa cuprins adaugam si 2 catei de usturoi zdrobiti,si punem carnea in bol si o amestecam bine cu mina ca toata carnea sa fie cuprinsa in sos.Acoperim bolul cu naylon si lasam la frigider ptr o ora sau doua.

Mincarea se pregateste aproape de servire.

Intr-o tigaie adinca se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste ceapa taiata solzisori si dupa citeva minute se adauga si ciupercile si se prajesc putin .Intr-un woc sau tigaie cu fund dublu se incalzeste 1 lingura de ulei de masline si se pune carnea sa se prajeasca usor pna este gata -10-15 minute.

Pe un platou mare sau la fiecare in farfurie se pune cu o lingura din pasta de humus un strat pe toata farfuria deasupra se pune ceapa si ciupercile prajite si peste ele se pune carnea care sa prajit in woc.Carnea nu trebuie sa se usuce ci trebuie sa fie suculenta la nevoie se adauga putina apa.

Peste carne se presara putin patrunjel proaspat tocat.

Se poate servi aceasta mincare cu lipii sau cu orez fiert si muraturi sau salata de legume.

De obicei shoarma se maninca in lipii sau in lipii mari tunisene dar si asa in farfurie impreuna cu humus este deajuns si nu mai trebuie si piinea.

Este o mincare deosebita si foarte rapid de facut.Eu pregatesc carnea de cu seara si las in frigider pina a doua zi la masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise