Spalam muschiul de porc, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem cubulete.
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele.
Ceapa uscata o curatam, o spalam si o tocam.
Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam , iar cozile le taiem rondele.
Rosia o curatam de pielita si o taiem felii.
Rosiile in suc propriu le facem cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa uscata, iar de la cea verde doar parte alta pentru inceput si o lasam 1 minut pe foc, apoi punem carnea si o rumenim putin.
Punem 1 lingurita boia de ardei dulce.
Adaugam si morcovul, apoi apa cat sa cuprinda carnea.
Lasam sa fiarba, cratita fiind acoperita, pana ce muschiul este pe jumatate patruns.
Mai spre final punem si cozile de ceapa, rosia si rosiile in bulion, sare si piper dupa gust .
Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc.
Curatam usturoiul, il pisam si il adaugam si pe acesta.
Tot acest amestec cu carne il punem intr-un vas yena, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa.
Punem lapte, unt si pregatim un piure.
Cu ajutorul unui ornator, punem piure deasupra preparatului de mai sus.
Dam vasul in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam placinta circa 1 ora, pana cartofii prind o culoare aurie.
Cand este gata o scoatem la racorit apoi putem servi.
Pofta buna!!!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii